-
- 125 g zelfrijzende bloem
- 125 g goede boter
- 125 g fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 1 appel
- 2 eetlepels abrikozenconfituur
- Laat de boter zachtjes smelten.
- Splits de eieren.
- Voeg eigeel, suiker en vanillesuiker samen
- Klop smeuïg met een klopper. (ik gebruik de handmixer met de gardes)
- Meng er de gesmolten boter onder.
- Zeef er de bloem bij.
- Klop het eiwit stijf.
- Meng het eiwit onder het deegmengsel.
- Doe het deeg in een cakevorm.
- Schil de appel en snijd in partjes.
- Duw de appelpartjes in de cake.
- Bak de cake 25 min. in een voorverwarmde oven op 190°C en 20 minuten op 160°C.
- Houd de cake wel in het oog!
- Warm op het einde de confituur op.
- Bestrijk de cake ermee.