Appeltaart met kant en klaar kruimeldeeg

Zondag = Taartdag! Wij maken een appeltaart met kant en klaar kruimeldeeg. Je kan bij deze overheerlijke appeltaart het amandelspijs ook weglaten. Het recept is eenvoudig en lekker!

 

Voor het amandelspijs
  1. Doe alles in een keukenmachine met mes.
  2. Maal tot de ingrediënten vanzelf een bal vormen.
  3. Pak het amandelspijs in in plastiekfolie en laat een uurtje in de koelkast rusten.
Voor de taart
  • 1 rol kant en klaar kruimeldeeg
  • 600 g appelen (geschild en in blokjes gesneden)
  • sap van 1 citroen
  • 50 g amandelschilfers
  • 2 zakjes vanillesuiker (16 g)
  • amandelschilfers
  1. Meng de suiker, amandelschilfers en het sap van de citroen onder de appelblokjes.
  2. Schik het kruimeldeeg in een taartvorm.
  3. Strooi wat bloem op je werktafel en rol het amandelspijs uit.
  4. Leg het uitgerolde amandelspijs op de bodem van je taartvorm.
  5. Verdeel de appelblokjes over het amandelspijs.
  6. Bestrooi met amandelschilfers om af te werken.
  7. Verwarm de oven voor op 170°C.
  8. Zet de taart in de oven en laat 60 minuten bakken.
  9. Laat afkoelen.
  10. Bestrooi met poedersuiker.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!