Zondag = Taartdag! Wij maken een appeltaart met kant en klaar kruimeldeeg. Je kan bij deze overheerlijke appeltaart het amandelspijs ook weglaten. Het recept is eenvoudig en lekker!
Voor het amandelspijs
- 150 g amandelpoeder
- 1 ei
- 160 g kristalsuiker
- Doe alles in een keukenmachine met mes.
- Maal tot de ingrediënten vanzelf een bal vormen.
- Pak het amandelspijs in in plastiekfolie en laat een uurtje in de koelkast rusten.
Voor de taart
- 1 rol kant en klaar kruimeldeeg
- 600 g appelen (geschild en in blokjes gesneden)
- sap van 1 citroen
- 50 g amandelschilfers
- 2 zakjes vanillesuiker (16 g)
- amandelschilfers
- Meng de suiker, amandelschilfers en het sap van de citroen onder de appelblokjes.
- Schik het kruimeldeeg in een taartvorm.
- Strooi wat bloem op je werktafel en rol het amandelspijs uit.
- Leg het uitgerolde amandelspijs op de bodem van je taartvorm.
- Verdeel de appelblokjes over het amandelspijs.
- Bestrooi met amandelschilfers om af te werken.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Zet de taart in de oven en laat 60 minuten bakken.
- Laat afkoelen.
- Bestrooi met poedersuiker.