‘Hail Up!’ Ofwel de Caribische uitdrukking voor ‘Hi, what’s up’. Zo klonk het nog in de lente van 2014 in de straten van Antwerpen Zuid. Appleton Estate Rum, het Jamaicaanse rum merk, opende er een tijdelijke Appleton Tiki-bar. Het initiatief werd letterlijk en figuurlijk erg gesmaakt. Vandaag, een jaar later, laat Appleton opnieuw van zich horen en laten ze de liefhebbers opnieuw kennismaken met een erg verrassende maar ook erg origineel cocktail initiatief. Geen Tiki-cocktails dit jaar, maar smaakvolle punches op basis van Appleton Estate Rum! Vanaf donderdag 9 april tot en met zaterdag 23 mei, wordt de Gentse cocktailbar Old Fashioned omgetoverd tot de Appleton Estate Punch Bar. Zes weken lang kunnen de liefhebbers er de lekkerste rum punches ontdekken. Steve Okhuysen, Mixologist en eigenaar van de Old Fashioned, en zijn team waken over de kwaliteit en stelden een kaart op met zes originele en smaakvolle recepten met ronkende namen als Voodoo en Appleton Mule. Gedurende de zes weken dat de Appleton Estate Punch bar geopend is, nodigt Steve ook elf bartenders uit België en Nederland uit. Zij brengen telkens hun eigen recept mee en zorgen dus voor ‘de Appleton punch van de week’. Verzameld rond een punch bowl brengen punches een bijzonder samenhorigheidsgevoel teweeg. Het is dan ook die gezelligheid dat Appleton wil bereiken in de Appleton Estate Punch Bar!

De punch werd in Engeland en Europa reeds geïntroduceerd in het begin van de 17e eeuw door de medewerkers van Britse Oost Indische Compagnie die de recepten meenamen van hun reizen naar Indië. Punches zijn sinds toen altijd populair gebleven. Charles Dickens, de 19e eeuwse Britse schrijver was liefhebber, in de Roaring Twenties waren ze razend populair bij grote feesten in de UK en VS en ook in de jaren ’50 en ’60 ontbraken ze op geen enkel feest. De laatste jaren hadden ze wat aan populariteit ingeboet, maar nu zijn punches aan een heuse revival bezig. In wereldsteden als Londen en New York duiken zelfs de eerste ‘punch only’ bars op. Zo opende het nieuwe Londens luxe hotel The Edition een Punch Bar met uiteraard enkel punches op het menu en heeft de schitterende ‘Booking Office Bar’ in het St. Pancras Station in Londen een aparte punch menukaart. Ze serveren uiteraard niet de mierzoete punches die we nog kennen van de familiefeesten in de jaren ’80, maar kwalitatieve punches met verse ingrediënten en de fijnste spirits. Net zoals in de bruisende jaren ’20.

 

Appleton Estate Punch Bar – by Old Fashioned | Hoogpoort 19, 9000 Gent | Van donderdag 9 april tot en met zaterdag 23 mei | Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 17u tot 2u | Reserveren en informeren kan gedurende die 2 maanden op 09 279 52 15

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!