Asperges en wijn

Asperges en wijn

In Nederland en België drinken we graag een Pinot Blanc d’Alsace bij witte asperges, maar in de Elzas pakken ze het anders aan. Muscat d’Alsace is daar dé aspergewijn.

Een droge wijn

De Muscat d’Alsace is in tegenstelling tot de Muscats uit Zuid-Frankrijk geen zoete dessertwijn, maar een droge wijn die echt naar muskaatdruif smaakt en fantastisch combineert met allerlei groentegerechten.

Goed huwelijk

Waarom vinden Elzassers Muscat d’Alsace zo lekker bij asperges? De asperge is een lastpak voor de meeste wijnen. Ongeacht hoe je hem klaarmaakt en wat je erbij eet. Hij bevat een bittere stof die de smaak van nagenoeg alle jonge, frisse witte wijnen om zeep helpt. De aroma’s verdwijnen, en een saaie wijn met zuren blijft over. Alleen bij Muscat d’Alsace gebeurt dat niet. Die blijft dartelen. Het fijne bittertje in Muscat sluit een pact met het aspergebitter.

De frisse smaak, in combinatie met zwoele bloesemaroma’s maken de Muscat d’Alsace extra lekker om in de lente te drinken. Solo, bij salades en, net als in de Elzas zelf, bij verse asperges.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!