Au Stekerlapatte

Au Stekerlapatte

Deze Belgische brasserie werd in 1976 opgericht. Oorspronkelijk was het een oude kroeg die uitgroeide tot de ontmoetingsplaats bij uitstek voor de inwoners van de stad. De brasserie heeft zich met de jaren ontwikkeld tot een restaurant dat faam geniet voor zijn authentieke decor én zijn typisch Brusselse gerechten.

Stamgasten, nachtraven en dagjesmensen

Ideaal om even na te tafelen na een spektakel of concert, of voor een lunch met vrienden of collega’s. Au Stekerlapatte lokt stamgasten, nachtraven en dagjesmensen, altijd weer voor eenzelfde reden: die heerlijke en authentieke keuken. In 2014 werd Luc Wittevrouw eigenaar van het etablissement. Ook hij was weg van de ziel van deze brasserie die hij graag in ere houdt. Hij heeft het niet zo begrepen op moderniteit en is veeleer gehecht aan onze Belgische culinaire tradities.

Kwaliteit

Zo komen we vanzelf bij de kern van de zaak: kwaliteit. De patron hecht het grootste belang aan de keuze van zijn producten. Luc Wittevrouw is vaak zelf aan de slag in de keuken: hij durft en houdt van een keuken die zichzelf opnieuw uitvindt. Zijn menu is 100% Belgisch, maar hij schrikt er niet voor terug smaken van elders te integreren in zijn typisch Brusselse gerechten, tot groot genoegen van zijn klanten: voor hen blijft een diner ‘au Stekerlapatte’ altijd opnieuw een moment van hemels genot. De chef herinterpreteert voorouderlijke Brusselse recepten zoals ribbetjes en hun marinade ‘façon Stekerlapatte’, evenals de ‘bloempansj’, de befaamde bloedworst van de Marollen. Tot onze favoriete schotels behoren voorts de niet te missen varkenspootjes, stoverij of balletjes in tomatensaus. Al die aangeboden specialiteiten worden opgediend in de hartelijke sfeer die al evenzeer tot het Brusselse erfgoed behoort en die met gemak de tand des tijds doorstaat.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!