- 150 g chinese noedels of eiermie
- 1/2 gele paprika (gekuist, in kleinere stukjes gesneden)
- 200 g kalkoenfilet
- 1/2 versnipperde ajuin
- stukje selder en preiwit (gekuist, in kleinere stukjes gesneden)
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 cm gember (geschild en in zeer kleine blokjes gesneden)
- 2 eieren
- arachideolie
- versnipperde pijpajuin (voor garnituur)
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
- Als het lange noedels zijn, breek ze dan in drie.
- Giet de noedels af in een vergiet en verfris onmiddellijk onder koud stromend water.
- Meng een paar druppels geroosterde sesamolie en een klein scheutje arachideolie onder de noedels om het kleven te voorkomen.
- Kluts de 2 eieren en bak er een omelet mee (bak aan beide zijden).
- Laat afkoelen, rol er een pannenkoek van en snijd in reepjes van 1 cm.
- Snijd de kalkoen in reepjes.
- Doe een scheutje arachideolie in een wok of pan en roerbak de reepjes kalkoen.
- Kruid met peper een zout.
- Voeg de prei, selder, paprika, ajuin en gember toe en roerbak 3 minuten mee.
- Giet er de lichte sojasaus bij.
- Meng er de noedels en reepjes ei onder.
- Garneer met de pijpajuin.
- Serveer eventueel met een spiegeleitje.