Buiten koken blijft ook deze zomer populair! Om het koken buiten nog eenvoudiger te maken is het gebruik van een plancha ideaal. Op een plancha kan je vis, vlees, groenten en eieren bereiden waar je maar wil. Dat kan op je terras of eender waar in de tuin. De verrijdbare trolley van de plancha Victor verhoogt het gemak waardoor je de plancha tot op de gewenste plaats kan rijden op eender welke ondergrond. Bovendien is koken op een plancha gezond en makkelijk! Het beperkt gebruik van vetten is al voldoende om tot de gewenste resultaten te komen. Wij gaan aan de slag met de plancha Victor van Barbecook met trolley en beschrijven onze bevindingen de komende maanden neer op onze blog en delen een aantal eenvoudige recepten.

Barbecook sinds 1985

De eerste Barbecook barbecue ontstond in 1985. Sindsdien heeft Barbecook maar één missie: inspelen op innovatie, waardoor barbecueën leuker, makkelijker en eenvoudiger wordt. Barbecook is een onderneming van het grote Belgische bedrijf Groep SAEY. Missie is om ervoor te zorgen dat mensen altijd zorgeloos kunnen barbecueën. Daarom streeft het naar gebruiksgemak. Daarbij komen kijken: gemakkelijke montage, handig gebruik en eenvoudig onderhoud. Dat gaan we allemaal de komende maanden ontdekken. Naast houtskool-en gasbarbecues, produceert Barbecook ook plancha’s en rookovens.

Voordelen plancha Victor

De Thermicore-technologie garandeert een optimale warmteverdeling op de planchaplaat. Dat betekent: minder energie nodig om de volledige plaatoppervlakte op te warmen. De plaat warmt vliegensvlug op, en koelt gecontroleerd weer af, waardoor je een betere controle houdt over je bereidingen.

De non-stick coating laat je toe om verfijnde ingrediënten, zoals vis en groenten, feilloos te bereiden. Combineer een gezonde Zuiderse levensstijl met culinair genot. De duurzame Thermicore-technologie heeft alle voordelen van high-end stainless steel. De Thermicore plancha heeft daardoor een lange levensduur.

Klaar met bakken? De Thermicore plancha is uiterst gebruiksvriendelijk. Je neemt de lichtgewicht planchaplaat mee naar binnen voor een eenvoudige schoonmaak. Wist je trouwens dat ze door het handige formaat perfect in de vaatwasser past?

De trolley past perfect op elk terras of in elke tuin. Via de grote stevige wielen kun je de trolley makkelijk verplaatsen en is hij geschikt om op elke ondergrond te rijden.

De Thermicore planchaplaat kun je ook binnenshuis op je eigen fornuis gebruiken. Compatibel op verschillende warmtebronnen zoals inductie, elektrisch vuur, gas en in je oven.

Gebruiksvriendelijk koken

Reiniging

Zoals gezegd is de Thermicore-bakplaat vaatwasmachinebestendig. Makkelijk te reinigen door het gebruik van een niet-schurende spons of doek. Gebruik voor een diepe reiniging een baking soda-pasta door 1/2 kopje (125 ml) baking soda te mengen met 3 eetlepels (45 ml) water en laat het 15 à 20 minuten inwerken. Overtollige pasta afvegen, goed naspoelen en handdoekdroog wrijven.

Gebruik en zorg

Om krassen op binnen- en buitenlagen te voorkomen, plaats je papier, zachte doeken of kookwaarbeschermers tussen de pannen wanneer je ze weglegt. De Thermicore-platen kunnen gebruikt worden voor inductiekookplaten, gas-, elektrische, halogeen- en keramische kookplaten. Wij gaan voornamelijk het gebruik buitenshuis op de gasbarbecue Victor testen. Voor gebruik in de oven: kookgerei is ovenbestendig tot 230 °C. Niet geschikt voor de grillfunctie of de microgolfoven!

Accessoires

Nylon, houten en plastic gereedschap worden aanbevolen om de schoonheid van het roestvrijstaal te behouden. Er kunnen metalen gardes en niet-scherpe metalen voorwerpen gebruikt worden, maar deze kunnen krassen op het oppervlak maken. Na verloop van tijd vertoont het roestvrijstaal slijtage door normaal gebruik. Wij gebruiken een plancha spatel voor een langere levensduur van de plaat.

Meer informatie

Barbecook

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!