Amsterdam Coffee Festival 2016

In maart 2016 wordt tijdens het Amsterdam Coffee Festival 2016 de Benelux Barista Challenge georganiseerd. Tijdens dit event gaat men, op zoek naar het grootste koffietalent in de Benelux. De Benelux Barista Challenge vormt een uniek platform, waar Barista’s hun beste en eigen, plantaardige koffierecept van de toekomst kunnen presenteren.  De meest creatieve Barista’s kunnen zich nu al inschrijven.

Koffiehuizen

Dat koffie hip en trendy is, hoeft geen betoog meer. Steeds meer koffiehuizen duiken op in het straatbeeld. De belangstelling voor gezondere, lichtere of plantaardige koffierecepten is groeiend. Naast de traditionele melk- of sojadrink, zien we dat barista’s nieuwe koffiestijlen creëren. Ze grijpen naar allerlei andere dranken, zoals amandel-, hazelnoot- of kokosdrinks om nieuwe creaties , koffiestijlen, koffietechnieken of -recepten te realiseren. De Benelux Barista Challenge is dan ook een platform, waar creativiteit en innovatieve trendy koffierecepten een kans krijgen om bekend te worden bij het grote publiek. Inspirerende en gemotiveerde Barista’s kunnen zich vanaf nu inschrijven en deelnemen aan de Benelux Barista Challenge.

Milou Savelkoul

Vorig jaar won de Nederlandse Milou Savelkoul van Coffeelab in Eindhoven de finale van de Barista Challenge in het Zweedse Göteborg. Ze overtuigde de jury met een speciale gin koffie. Dit jaar maakt ze deel uit van de jury tijdens de Benelux finale, die plaatsvindt tijdens het Amsterdam Coffee Festival tussen 18 en 20 maart 2016 in de Westergasfabriek.  Inschrijven kan  op de website www.baristachallenge.nl. De winnaar mag zich één jaar lang de beste Barista van de Benelux noemen en krijgt een verzorgde trip naar Dublin, waar hij of zij ook wordt uitgenodigd tijdens de World of Coffee.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!