BBQ-workshop Peter De Clercq en Braun

jul 13, 2017

BBQ-workshop Peter De Clercq
BBQ-workshop Peter De Clercq
BBQ-workshop Peter De Clercq

BBQ-goeroe Peter De Clerck hebben we een aantal maanden geleden voor de eerste keer ontmoet op een event voor Carrefour. Hij is chef en eigenaar van Restaurant Elckerlijc en is gepassioneerd door grillen en koken op de BBQ. Dit event in samenwerking met Braun willen we niet missen gezien de positieve ervaringen met deze chef de vorige keer. Hij blijft zichzelf en is zeer toegankelijk. Hij deelt met passie zijn kennis en vaardigheden over het barbecueën en geeft ons een unieke blik op zijn manier van werken. Eén tip die ik jullie niet wil onthouden is het feit dat je je kolen moet opwaarderen met kruiden bv. Barbecueën draait immers om geuren en smaken. Je vlees of vis krijgt juist de ultieme touch door deze toevoegingen. Om de voorbereidingen vlot te laten verlopen zijn handige en gebruiksvriendelijke kitchen tools een meerwaarde. Zo’n handigheid is de Braun MultiQuick-staafmixer. We nemen deel aan een kookworkshop waar we meteen de MultiQuick 9-staafmixer kunnen testen.

Peter De Clerck – eigenaar en chef-kok Restaurant Elckerlijc                                                

Eigenaar en chef-kok Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc behaalt de titel van ‘Wereldkampioen Barbecue’ in 2003. Met respect voor de natuur gaat Peter ‘back to basic’. Hij tovert met streek- en seizoensgebonden groenten, fruit en kruiden uit eigen tuin de heerlijkste gerechten op uw bord en past uitzonderlijke technieken toe voor de bereidingen. Hij is tevens schrijver van talrijke boeken en TV kok. In restaurant Elckerlijc serveert hij meer dan 20 rundrassen. Elk stuk is met zorg twee tot acht weken vakkundig gerijpt om zijn smaak en textuur optimaal prijs te geven. Boven eik, beuk of houtschilfers van geuze of bourbon vaten krijgen de ribstukken in de open keuken zo een subtiele smaak. Onontbeerlijk voor een lekkere BBQ-ervaring!

Bezoek aan de moes-en kruidentuin – bezoek aan de Elckerlijc Farm

Vooraleer aan de kookworkshop te beginnen, krijgen we een uitgebreide rondleiding op het domein van Elkerlijc waar de moes-en kruidentuin en de Elckerlijc Farm deel van uitmaken. Achteraan het restaurant bevindt zich een kruidentuin waar ontelbare kruiden gekweekt worden. Peter plukt een aantal kruiden bijeen die we later in de kookworkshop gaan gebruiken. De kruiden worden roodkapjesgewijs in een rieten mand verzameld en gaan van hand tot hand om te ruiken en te proeven. Daarna volgt een rondleiding op de farm waar groenten, fruit, kippen, runderen en varkens gekweekt worden. De dieren worden gekweekt volgens de hedendaagse normen:

 • Respect en uiterste zorg voor dierwelzijn, diergezondheid, productveiligheid
 • Toegangscontrole en productcontrole
 • Strikt hygiëneprotocol op het bedrijf
 • Aandacht voor het milieu

Het weer is prachtig en we starten alvast een aperitiefje buiten met een champagne van o.a. vlierbloesem.

BBQ-workshop Peter De Clercq
BBQ-workshop Peter De Clercq

De MultiQuick 9 – staafmixer van Braun

Starten doen we deze kookworkshop met een vakkundige uitleg over de MultiQuick-staafmixers van Braun. Deze mixers zijn de perfecte keukenhulp voor de BBQ. U brengt er de heerlijkste bijgerechten mee op tafel. U kan er ketchup, guacamole, geraspte groenten, … mee klaarmaken. Wij gaan zelf aan de slag tijdens een kookworkshop en prepareren mosselen op Thaise wijze met koriander en kokosmelk in de Q-bag. Het recept volgt hieronder. We hanteren de MultiQuick 9-staafmixer, de meest krachtige staafmixer (1000W) – met unieke ActiveBlade staafmixervoet waarmee de hardste ingrediënten met gemak gepureerd worden.

ACTIVEBlades

De unieke ACTIVEBlades bewegen op en neer en pureren zelfs het hardste voedsel met 40% minder inspanning. Deze innovatieve nieuwe, op en neer bewegende staafmixervoet kan zelfs het zwaarste werk aan en biedt 250% meer actief snijoppervlak om mee te werken, waardoor u twee keer zo fijn kunt pureren.

1000 Watt

Geniet van snelle en vlekkeloze resultaten. De MultiQuick 9 met zijn efficiënte motor van 1000 watt is de krachtigste staafmixer van Braun. Met zijn geoptimaliseerde ergonomie is hij gemakkelijker te hanteren en biedt hij altijd totale controle, ongeacht wat u wilt pureren. De geavanceerde motor past de kracht automatisch aan op uw behoeften: hij geeft vol vermogen wanneer nodig en bespaart energie wanneer werken op volle kracht niet nodig is. Naast deze nauwkeurige vermogensregeling garandeert de aanvullende Smooth Start-technologie optimaal gebruikscomfort – ongeacht hoe hard u drukt.

EasyClick Plus systeem

Sneller bevestigen van EasyClick Plus accessoires dankzij grotere, gemakkelijker te gebruiken knoppen en het intuïtieve rechte ontwerp.

Smart Speed technologie

De eerste Smart Speed technologie ter wereld: geen vooraf ingestelde snelheden maar gewoon afgaan op uw gevoel. Afhankelijk van welke resultaten u wenst, regelt u de kracht op intuïtieve wijze door de knop in te drukken. Druk zachtjes voor grove resultaten en verhoog de druk voor meer kracht en fijnere resultaten. U kiest alle snelheden op een intuïtieve manier zonder onderbreking.

SPLASHControl technologie

Geniet van perfecte resultaten zonder geknoei. De gepatenteerde PowerBell staafmixervoet van Braun, een standaardonderdeel op iedere staafmixer van Braun, is ontworpen met SPLASHControl technologie die spetteren tegengaat en de beste pureerresultaten biedt, waarbij u en uw keuken perfect schoon blijven.

POWERBell PLUS

Met een groter snijoppervlak voor sneller en efficiënter pureren. Bovenop de SPLASHControl technologie en de perfecte pureerresultaten die standaard zijn voor iedere Braun staafmixer beschikt de nieuwe MultiQuick 9 over een extra mesje. Dit innovatieve extra mesje biedt meer snijactie per omwenteling, dit zorgt voor een sneller en efficiënter pureerresultaat en verwerkt grote stukken voedsel gemakkelijker.

Bovendien is de Braun MultiQuick 9-staafmixer bekroont met de design-awards.

Menu van deze BBQ-workshop

Barbecueën staat centraal in deze workshop. Uiteraard met inbegrip van de voorbereidingen met deze fantastische staafmixer. We maken in groep aperitiefhapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert klaar. Wij buigen ons over het aperitiefhapje van Thaise mosselen met koriander en kokosmelk. Als hoofdgerecht wordt er ossobuco bereid om dan af te sluiten met een dessert van appelcrumble.

Recept Thaise mosselen (4 personen):

 •  1,6 kg mosselen
 •  4dl kokosmelk
 • 1 dl sojasaus
 • Gehakte koriander
 • Limoengras
 • 1 ajuin
 • 1 rode paprika
 • 1 groene paprika
 • 1 courgette
 • 100 g sojascheuten
 • Curry-en viskruiden
 • Thai mix

Hak de groenten en kruiden in de foodprocessor. Meng ze met de mosselen en kruid met de curry-en viskruiden. Meng vervolgens de kokosmelk met de sojasaus. Verdeel de mosselen en de saus in een Q-bag en vernevel met Thai mix aroma. Leg gedurende 10 minuten op de BBQ. Je ziet door het venster wanneer de mosselen klaar zijn. Een Q-bag is een zakje vervaardigd uit hoogwaardig aluminiumfolie met een venstertje. Via dat venstertje is het eenvoudig om het gaarproces te volgen.

Wij hebben veel opgestoken van dit event en hebben een aantal heerlijke receptjes geproefd. Bedankt Braun en Peter De Clercq voor deze unieke ervaring!
p

Restaurant Elckerlijc
Kraailokerweg 17
9990 Maldegem
050 71 52 63
Website
Braun
Info staafmixers en recepten

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!