Jens en Jonas De Maere

Broers openen bar met Belgische wijnen

De broers Jens (26) en Jonas De Maere (28) zijn gebeten door Belgische wijnen. De jonge sommeliers delen hun passie via Belgian Wines: hun winkel in Melsele, webshop, workshops en in hun recent geopende bar aan de rand van het Theaterplein in Antwerpen. Je kan er niet alleen genieten van Belgische wijnen, maar eveneens van Belgische kazen, charcuterie en muziek.

Op de suggestiekaart staan telkens zeven seizoensgebonden wijnen. De broers trappen de suggestiekaart af met twee rode, drie witte en twee mousserende zomerwijnen van Belgische bodem. Wij proeven de fruitige mousserende wijn Cuvée Driesse en kunnen deze wijn uit het Oost-Vlaamse Vlierzele zeer aanbevelen. Prijs per glas 7 euro. Meeneemprijs per fles 15,50 euro.

Naast de suggestiekaart is er verder een uitgebreide wijnkaart met meer dan veertig (!) Belgische wijnflessen waar je ter plaatse van kan genieten of die je kan kopen aan een schappelijke meeneemprijs.

Smakelijke samenwerking

Bij Belgische wijnen horen Belgische kazen en charcuterie. Daarom bieden de broers ook twee ontdekkingsbordjes aan met kazen van Schoonvliet en charcuterie van De Heerlijkheid. Die laatste maakt ambachtelijke paté, worst en ham met eigen gekweekte varkens. Beide een meerwaarde om de bar te bezoeken.

Interieur

Het interieur wordt verzorgd door Klein Agency en is opvallend door zijn houtstructuren. Het interieur oogt warm en draagt zeker bij om er een glas te komen drinken. Antwerpen is voor ons alleszins een hotspot rijker.

Praktisch
Belgian Wines wijnbar/wijnwinkel | Oudevaartplaats 24 2000 Antwerpen | Openingsuren: Donderdag en vrijdag van 15 tot 20 uur. Zaterdag en zondag van 10 tot 17 uur.

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!