Hoe kan je slim en budgetvriendelijk koken? Het kookboek “Bespaar met Jamie” poogt daar een antwoord op te geven. In tijden van economische crisis en stijgende prijzen is het niet eenvoudig een lekkere en budgetvriendelijke maaltijd op tafel te zetten.
Wij vinden het belangrijk lekker én smaakvol te koken. Inboeten op duurdere producten vinden we geen probleem, maar inboeten aan smaak? Dat nooit! Onze aankopen proberen we tot 1x/week te beperken kwestie de uitgaven in toom te houden. Merknamen zijn geen must, maar toch…low-budget en lekker koken blijft een hele uitdaging. Met een handvol ingrediënten geraak je al een heel eind. Jamie toont dit aan door ons letterlijk een blik op zijn eigen koelkast te gunnen. Ook een zicht op zijn voorraadkast is ons gegund. Zo is het handig bv. steeds een aantal basisingrediënten in huis te hebben: olie, azijn, groenten (eventueel diepvries), blikken tomaten, kruiden en specerijen, pasta,… Maaltijdsoepen, pasta’s en broodmaaltijden kunnen immers ook een volwaardige lekkere maaltijd betekenen en kosten nagenoeg niets. Om de kans tot verspilling te minimaliseren kan je bv. een kliekjesdag inlassen, wijn bewaren, invriezen, … Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Jamie geeft in zijn boek enkele bruikbare tips om verstandig aan te kopen, slim te koken en zo weinig mogelijk te verspillen. Hij slaagt er in 120 afwisselende en smaakvolle gerechten te produceren. En nog meer…Haalbaar voor iedereen!
Ik maakte eergisteren ‘de beste bloemkool en broccoli met kaas’ (blz. 62) en dat was een voltreffer. De kinderen waren vol lof en hebben zonder morren hun dagelijkse portie groenten opgegeten. Volgens de zoon moet ‘Jamie’s Fried Chicken’ (blz. 96) zeker op het menu komen.
Jamie’s boek is opgedeeld in 6 rubrieken: groenten, kip, rund, varken, lam en vis.
Per gerecht staan de calorieën, bereidingswijze, achtergrond en foto vermeld. In het register kan je per onderdeel de recepten terugvinden. De recepten die geschikt zijn voor vegetariërs zijn met een V gemarkeerd. Recepten die gebaseerd zijn op kliekjes zijn aangeduid met een K.
Jamie Oliver maakte dit boek op vraag van zijn volgers op FB, Twitter en Instagram. In een persoonlijke aanpak neemt hij je mee in zijn wereld: van aan de visboer tot in de plaatselijke supermarkt. Een team van experts begeleidt hem daarbij. Denk aan voedingsdeskundigen die erover waken dat de receptuur ook gezond is. Op het einde van het kookboek bedankt hij hen in een leuke fotocollage.

Voor meer informatie:
Bespaar met Jamie
ISBN: 9789021555225
Hardcover
Uitgeverij: Kosmos
€ 29,95
Jamie Oliver

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!