Bloggerstrip Zuid-Tirol!

Onze trouwe lezers weten dat we Zwitserland als ons thuisland zien. Ik bracht mijn jeugdvakanties in Sankt-Moritz door en ga jaarlijks skiën in Elm. Omwille van de stijging van de Zwitserse prijzen zoeken we voor 2016 een goedkoper én evenwaardig ski-alternatief. Onze keuze valt op een skiregio in Zuid-Tirol. We vermoeden dat de sfeer, de kwaliteit, de omgeving, het culinaire en de accommodatie een volwaardig alternatief zijn. En dat onze keuze een goede keuze is, wordt bevestigd tijdens mijn deelname aan de bloggerstrip naar Zuid-Tirol (Italië). Samen met 5 andere bloggers bezoeken we 3 dagen Bolzano tijdens het 10de Gourmet Festival. Het festival zet 15 Zuid-Tiroolse producten (keurmerk) in de kijker waaronder o.a. brood, jam, aardbeien, spek en appelsap. Het is met andere woorden dé ontmoetingsplaats voor fijnproevers.

Joviale ontvangst

Landen doen we, na een superieure vlucht met Brussels Airlines, in Venetië. Na een 3 uur durende reis met ‘Silbernagl’ checken we in bij Hotel Luna. Het is een zonnige dag en de sfeer is top. Omgeven door bergen en de joviale ontvangst voel ik me direct thuis. Voordeel is het feit dat communiceren met de lokale bevolking zeer vlot verloopt. Ik kan me in het Duits goed beredderen en het is een verademing dat ik me ook in het buitenland verstaanbaar kan maken.

Restaurant Löwengrube en wineparty in Hotel Laurin

’s Avonds dineren we in Restaurant Löwengrube. De chef krijgt carte blanche en overlaadt ons met gerechtjes. Naast de lichte en verfijnde keuken, heeft het restaurant een wijnkelder om u tegen te zeggen. Om de avond verder in stijl af te ronden, maken we onze opwachting op de wineparty in Hotel Laurin. DJ’s geven het beste van zichzelf en al dansend gaan we onze eerste nacht in. Ik slaap als een roos.

wineparty-in-Hotel-Laurin

Genieten

De volgende ochtend bij het ontbijt maak ik kennis met hét product van de streek: Zuid-Tirools spek. Niets heerlijker dan fijn gesneden spek van de regio. Om duimen en vingers bij af te likken. Onze ochtend brengen we door bij een lokale boer waar we eigenhandig een apfelstrüdel maken. De namiddag vertoeven we in de wijngaarden van Domein Gojer. Ook de zon is weer van de partij, niet te warm, perfecte temperaturen! Ons bezoek sluiten we af met een wijntasting, vergezeld met Tiroler spek en knapperige kersen. De hemel! ’ s Avonds dineren we in ons hotel.

Zuid-Tirol-Vakantie

“Swinging bubbles”

De ochtend nadien brunchen we in Hotel Laurin waar we de eerste avond op de wijnparty te gast waren. Het hotel serveert een uitgebreide brunch “swinging bubbles” in openlucht met warme en koude gerechten. Een uniek concept! Na een korte break trekken we de stad in onder begeleiding van een gourmet ambassador. We struinen rond op het Piazza Walther om de lokale producten te bekijken, de herkomst te beluisteren en niet onbelangrijk, te proeven! De ambassador is een wat oudere heer maar hij heeft de passie en de bevlogenheid van een jonge knaap. Wat een charisma! Je hangt aan zijn lippen om de informatie die hij deelt op te nemen.

Hotel Italie

Pizza!

Dineren doen we die avond in Restaurant Walther. Ik eet een pizza zoals nooit eerder geproefd: knisperig, goed gevuld en top van smaak.

Op 1 juni keren we weer huiswaarts. Met spijt in het hart laat ik Bolzano, de omringende bergen en de sfeer achter. Zuid-Tirol bekoort me vanaf de eerste tot de laatste minuut. Ik kom met plezier in de winter terug, en als het even kan liefst eerder. Ik wil graag Zuid-Tirol en meer specifiek Deborah Carlin (Südtirol Marketing) bedanken voor de ontvangst ter plaatse, alsook Gaelle van Lede (We Love Pure) voor de organisatie en uitnodiging voor deze bijzondere bloggerstrip! Ook mijn medereizigers niet te vergeten: Belgian Wino, Morganic, Eat warm en Koken op hakken!

(A+K)

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!