Brita waterfilter

Wie of wat is BRITA?

Tot enige tijd geleden kende ik Brita enkel als het meisje waar ik in mijn jeugd de wintervakanties in Zwitserland mee doorbracht. Vaag wist ik ook dat Brita ‘iets’ met water te maken had. Wat precies was me niet helemaal duidelijk. Daar kwam verandering in toen ik enkele weken geleden uitgenodigd werd voor een lunch bij Comme Chez Soi in Brussel. Ook al kende ik Brita toen nog niet, mijn aandacht was onmiddellijk gewekt. Comme Chez Soi is gelegen in een prachtig ‘Art Nouveau’-herenhuis. We nemen plaats aan een lange tafel met exclusief zicht op de keukenbrigade. Het voorrecht om de imposante wijnkelder te bezichtigen is mooi meegenomen. Onwezenlijk welke pareltjes hier verborgen liggen. Chef Lionel Rigolet kookt vandaag uitsluitend met BRITA water. De voordelen hiervan bespreek ik verder in mijn blogpost.

 

comme chez soi
comme chez soi

BRITA waterfilterkan

De BRITA Waterfilterkan is een kan met mooi design dat het kraantjeswater minutieus filtert. Chloor, kalk en lood worden gefilterd en komen zo niet mee in je glas. Het nieuwste model Elemaris beschikt tevens over de intelligente digitale BRITA meter, die op drie verschillende manieren (hoeveelheid water, waterhardheid, tijd) bepaalt wanneer het filterpatroon moet vervangen worden. De BRITA Elemaris filterkan heeft een anti-slip onderkant en een ergonomisch gevormd soft grip handvat. De kan heeft een inhoud van 1,4 l water en past perfect in de koelkastdeur. Sinds de lunch met BRITA drinken we thuis nog uitsluitend BRITA water. De kinderen vinden het fantastisch de kan te vullen. De klep sluit automatisch als het maximale waterniveau bereikt is. Vandaag geeft de meter, na 2 weken intentsief gebruik, 50% aan. Dit betekent dat je me één filter een maand kan uitzingen.

Gezondheidsconsulente Martine Prenen

Om ons te overtuigen meer water te drinken brengt Martine Prenen, gezondheidsconsulente, een ode aan het water. Haar betoog heeft me overtuigd want na jaren van Cola Light drinken is de ommekeer bereikt. Voor mij alleen nog water tijdens de dag en bij het eten. Volgens Martine doet water het volgende voor je lijf:

Water houdt je gewicht onder controle. | Water houdt je hart gezond. | Water helpt bij hoofdpijn. | Water zorgt voor een stabiel energiepeil.

Ik kan haar zeker bijtreden en voel me sedert mijn stijgende waterinname minder moe en energieker. Ik moet eerlijk toegeven dat de aantrekkelijke waterkan daar zeker toe bijdraagt. Het pimpen van je water is ook een tip, bv. door de toevoeging van citroen en munt.

Brita waterfilter

Voordelen gefilterd water

De waterfilters filteren smaak-en geurverstorende stoffen zoals kalk, chloor en lood. | Thee en koffie worden ook helderder van kleur. De pure smaak en aroma’s blijven over! | Daarenboven vermijdt de waterkan dat je plastic flessen in huis haalt. Duurzaamheid is toch wel een belangrijk gegeven in onze huidige maatschappij | In de gastronomie levert koken met gefilterd water ingrediënten die mooi van kleur blijven. | Je huishoudelijke apparaten (bv. je strijkijzer bijvullen met gefilterd water) gaan langer mee.

Kostenplaatje

Een BRITA waterfilterkan Elemaris kost om en bij € 36,95.
Wij gaan ervan uit dat we maandelijks de filter moeten vervangen. Een nieuwe filter kost € 61,90/12 stuks. Dat komt neer op € 5,15/maand. Bekijk zeker de aanbiedingen bij uw plaatselijk verkooppunt. Online kan u ook intekenen op de BRITA Filter Service. Nooit onaangename verrassingen maar halfjaarlijkse levering van je benodigde filters.
Wij zijn overtuigd! Nu jullie nog!

Meer info: brita.be

Brita waterfilter
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!