Voor 2 broden – programma deeg – afbakken in de oven
480 g tarwebloem (Marc Payot – bloem voor wit brood – Colruyt)
1 1/4 theelepel droge gist
1 theelepel zout
280 ml water
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel suiker
rozemarijn
zeezout v/d molen
Neem het bakblik en doe er het water, olie en zout in.
Dan de bloem, gist en suiker.
Zet het bakblik terug in de broodmachine.
Zet op programma deeg, druk op start.
Neem het deeg uit het bakblik, strooi wat bloem op een werkvlak en kneed even goed door.
Verdeel het deeg in twee en vorm van elke portie ovalen van 22 op 15 cm.
Druk met de je vinger putjes in het deeg.
Bestrijk met olijfolie en strooi er wat fijngehakte rozemarijn over.
Maal er wat zout over.
Leg het deeg op een ingevette bakplaat.
Bedek het met plasticfolie.
Laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C.
Bak de broden in ca 20 minuten goudbruin.
Mis onze nieuwsbrief niet!
Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!
U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!
Pin It on Pinterest
Delen
Deel dit recept (bericht) met je vrienden!
Delen
Deel dit bericht met je vrienden!
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.Ok