Twee weken geleden dineren we voor de eerste keer bij Café d’O aan de Schelde in Sint-Amands. Op een steenworp afstand van onze woonplaats en toch kennen we dit etablissement nog niet. Een schande! Café d’O is dé ontdekking van het jaar. We dineren er op het zonovergoten terras met panoramisch zicht en genieten van elke seconde. Vlakbij de N16 gelegen is het restaurant makkelijk te vinden. Van zodra je de N16 verlaat, slaat het vakantiegevoel je al om de oren. Zelfs de route ernaartoe vervult ons van gespannen afwachting en zin om de avond aan te vatten. Bijna op bestemming en kronkelende paadjes en mooie landschappen passeren de revue. De wagen parkeren we zonder moeite aan de dijk en enkele minuten later wandelen we de loopbrug naar het restaurant op.

Bezielers van Café d’O

Op de plek waar jarenlang sterrenzaak ’t Ebdiep gevestigd was, trekt restaurant Café d’O nu resoluut de kaart van het culinaire. Dat alles onder impuls van gastvrouw Annick Gevers, die na een carrière van twintig jaar in de banksector recent de overstap naar de horeca maakte, en het getalenteerde keukenteam met chefs Nils Delvaux, Nicky Cami en Liam Van Assche, die hun sporen voordien bij verschillende gekende zaken verdienden. Bij restaurant Café d’O in Sint-Amands proef je van verfijnde seizoens- en streekgebonden klassiekers met een twist, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de Schelde en de ongerepte natuur.

Vernieuwd culinair concept

Café d’O werkt hoofdzakelijk met streekgebonden producten die vaak uit de eigen achtertuin komen of uit de regio van de stille waters. De producten waarmee gewerkt wordt zijn uiterst vers. Maandelijks wisselt het menu. Je kan een keuze maken om à la carte te eten of te kiezen voor het Menu d’O. Wij kiezen voor dat laatste en beklagen ons dat geen seconde! Je maakt een keuze uit een 4-gangen, 5-gangen of 6-gangen menu (inclusief kaas en dessert). De prijzen zijn respectievelijk € 55,00/ € 63,00/ € 75,00. Wijnen kan je kiezen in de gewone formule/Bob-formule of uit de wijnkaart. En een totale verrassing voor diegenen die geen wijn kiezen, een aangepast sapjesarrangement! Lunchen kan vanaf € 30,00.

Onze smaakbeleving

Starten doen we met een huisaperitief van Cava met violetjes en heerlijke amuses van o.a. hummus met Spaans brood en groene olijven, een tartaar van haring met espuma van gin fizz, een scheermesje met komkommer en een crème van wasabi en een panna cotta van erwt met een crème van feta en amarant. Alles is om ter lekkerst en we wanen ons op vakantie. Dat gevoel is een ervaring dat ons voor de rest van de avond niet meer loslaat. We ontspannen ons ten top! Bij het scheermesje lijkt het of we al lang niet meer op de dijk aan de kust wandelden en voor de eerste keer in jaren de zilte zeelucht weer proeven en ruiken. Aanrader!

Als eerste voorgerecht volgt de huisgemaakte pastrami met courgette en gehakte zwarte olijven. Ik drink er een Zuid-Franse Pinot Noir bij uit 2016. Mijn zoon kiest voor de sapjes en krijgt een sapje van pruim en kardemom. Die keuze blijkt een schot in de roos. Hij is opgetogen over de heldere kleur en de match met het gerecht. Wist je trouwens dat de sapjes op vraag van het restaurant naar hun persoonlijke wens worden gefabriceerd?

Als tweede voorgerecht volgen twee oesterbereidingen waar de stoom je letterlijk om de oren cirkelt. Een gepekelde oester met een crème van zwarte sesam en avocado en een oester natuur met een lichte sorbet van zuring met ramenas en sjalot. De witte volle wijn, een Goru El Blanco van het domein Ego Bodegas (Murcia), past perfect bij het plaatje. Het bijpassend sapje is een sapje op basis van komkommer.

Ook het volgende gerecht kan ons ten volle bekoren. Gamba’s bereid met een krokantje van basilicum, geroosterde pinda en Griekse pasta. Ik drink er een witte, fruitige Spaanse wijn van het wijnhuis Sanz bij. Het bijgeserveerde sapje is helder van kleur op basis van dadel en granaatappel. De gamba’s dompelen ons nog meer onder in de sfeer van strand en water en onze holiday-modus blijft actief!

Het hoofdgerecht is een zomerhert met gegrilde prei, wortel en blini. Het vlees is mals en onberispelijk van smaak. De rode Montepulciano d’Abruzzo en het sapje op basis van dennennaald geuren en smaken voortreffelijk. Opvallend is het perfect uitgebalanceerde menu. We genieten van het menu zonder overvol te geraken of met tegenzin verder te moeten eten. Alles valt perfect op zijn plaats en de gerechten en bijpassende wijnen en sapjes stimuleren verder onze smaakpapillen. We zijn dan ook in blijde afwachting van het dessert (of kaas).

Het dessert van aardbeien en platte kaas overgoten door een saus op basis van hibiscus en honing is een waardige afsluiter van deze avond. Wij konden het ons niet beter voorstellen! De mocktail met vlierbessen is wederom een schot in de roos. Dikke pluim voor het keukenteam en het overige personeel die samen met de nodige flair en professionaliteit Café d’O tot hoge toppen brengt!

Meer informatie

Café d’O

E.Verhaerenstraat 14a

2890 Sint-Amands

052 50 37 60

info@cafedo.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!