- 500 g mager varkensstoofvlees
- 1 grote ajuin in stukjes
- 1 teentje look (fijngesnipperd)
- 2 theelepels hot chilisaus
- 1 theelepel korianderbolletjes (fijn geplet)
- 1 theelepel gemalen komijnzaadjes
- 1 theelepel currypoeder
- 2 eetlepels citroensap
- 500 ml water
- 125 platte kaas 0% vet
- 1 mager bouillonblokje (kip)
- Doe het vlees met al de ingrediënten in een kookpot behalve de plattekaas.
- Laat ca. 90 minuten zachtjes pruttelen onder deksel, voeg indien nodig een beetje water bij. Nooit te veel water toevoegen. Het is de bedoeling dat de saus op het einde iets meer dan de helft ingekookt is.
- Mix wat kookvocht met de platte kaas en voeg terug bij het vlees, warm nog 10 minuten goed door.
Lekker met thaïse rijst.