Gisteren was ik uitgenodigd op een culinaire champagne workshop georganiseerd door het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne.

Het event vond plaats bij Mmmmh, een mooie kookwinkel waar ook kookateliers plaatsvinden. We werden vriendelijk ontvangen door Grégoire Van den Ostende en Thibaut Le Mailloux. Eerst kregen we een halfuurtje uitleg over de champagne-actualiteit. Zo leerde ik dat België op de 4de plaats staat met 9.559.836 flessen, verbruikt in 2011. Dus we zijn een belangrijke markt voor Frankrijk en het toont aan dat Belgen weten wat lekker is! Het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland gaan ons voor. In België was er in 2011 een groei van +15,5% voor de rosés, +17,1% cuvées de prestige, +7,7% millésimés en +19,8% voor de demi-secs. Thuis consumeren we 40% van de aankoop aan schuimwijnen.  Nadien mochten we onze schort aantrekken voor een vernieuwend kookatelier. Champagne is immers niet alleen het perfecte aperitief maar biedt diversiteit in alle seizoenen. We kregen niet minder dan 9 kleine seizoensgerechten perfect bereid door de chefs Steve Blockhuys en Carlo de Pascale. De gerechten werden begeleid door champagnes van het type: extra brut (tussen de 0 en 6 gram suiker), blanc de blancs (alleen van witte druiven), blanc de noirs (alleen van blauwe druiven), rosé (met een hoeveelheid rode champagnewijn) en een millésimé (een wijn met oogstjaar, om de stijl van een bepaalde jaargang te behouden). De gerechtjes waren licht en perfect combineerbaar met champagne! Lekker!
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!