Het laatste weekend van de herfstvakantie logeren we in Brussel en spenderen het weekend om nieuwe lunchadressen te ontdekken, onze hoofdstad nader te bezoeken en om ‘s avonds te relaxen in een no-nonsense restaurant. Dat restaurant vinden we in Ukkel bij Charlotte Café Cuisine, La Femme d’Emile. We brengen de nacht door in de omgeving van het Rogierplein. Omdat we de stad eigenlijk niet voldoende kennen om het openbaar vervoer te nemen, wagen we het erop om met de auto richting Ukkel af te zakken. Het verkeer in de binnenstad is een chaos. Waar de GPS aangeeft dat we 17 minuten moeten rijden, komen we pas een uur later op bestemming. Ukkel ligt ten zuiden van Brussel-centrum en is één van de groenere gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. En het moet gezegd, op het moment dat we de weg naar het restaurant indraaien, overvalt ons een rust na al de hectiek onderweg. We arriveren duidelijk in een residentiële wijk en herenhuizen, brede lanen en groen komen ons gedwee tegemoet. Onze wagen geraken we kwijt aan een grote witte villa en we wandelen nog enkele minuutjes bergafwaarts naar het op een hoek gelegen Charlotte Café Cuisine. Het duidelijke trefpunt van deze wijk. Het is best wel fris buiten en de gezellige drukte en de sfeerverlichting trekken aan om snel binnen te gaan.

Wie is Charlotte?

Zeventig jaar geleden is de naam van de zaak: “Au Vieux Dieweg”. Het is een plaatselijk café waar de inwoners van de omliggende straten rond de Dieweg dagelijks samenkomen. Sommige bezoekers herinneren zich nog een Charlotte die een frituur openhield aan de overkant van het café. Stilaan verandert de buurt en maakt het café plaats voor een no-nonsense restaurant aan de overkant van het station Kalevoet. Charlotte was in het verleden gekend om haar onberispelijke frietjes en lekker bereid rundvlees. Om haar te eren kan de naam Charlotte daarom onmogelijk ontbreken in de huidige naam van het restaurant.

Chef Pierre Rahola

Chef van dienst is Pierre Rahola, een jonge chef die duidelijk van wanten weet. Hij doet o.a. ervaring op bij Madou’s Provence, Café Georgette en La Cuisine. Hij kookt met zijn hart en als je hem bezig ziet in de open keuken voel je dat tot in de toppen van je tenen. Hij straalt rust en zekerheid uit. Kwaliteiten van een goede chef volgens ons. Bij het binnenkomen ontvangt een dame ons hartelijk. Het restaurant zit quasi vol maar we kunnen nog net een tafeltje aan het raam bemachtigen. Wij zijn er klaar voor en de chef ook. De keuken maakt deel uit van het restaurant en als klant kan je het wel en wee van de keuken volledig mee volgen. Ik observeer de bezigheden graag. Het keukenteam wisselt weinig woorden maar zijn steeds in de weer. Perfect op elkaar afgestemd dresseren ze het ene na het andere bord om dan vervolgens de zaal in te sturen.

Charlotte Café Cuisine
Charlotte Café Cuisine

Waarom no-nonsense?

No-nonsense is het eerste woord dat me te binnen schiet bij de sfeer die het restaurant uitstraalt. De bediening is correct en zeer vriendelijk. De man die onze wensen navraagt, bukt zich door zijn knieën om ons de suggesties van de kaart persoonlijk toe te lichten en informeert naar eventuele allergieën. Het meisje dat ons later bedient, polst regelmatig of alles naar wens is zonder dat het een verplicht nummer lijkt. De interesse in de gast is oprecht! De gasten zijn een mengeling van jonge, hippe mensen, tafels met kinderen, een groep vriendinnen, koppels,…Het interieur is warm met veel donkere houttinten en kaarsen. Een stijl die ons zeker kan bekoren. We voelen ons welkom.

Onze smaakbeleving

De kaart is gevarieerd samengesteld en bestaat uit voorgerechten, hoofdgerechten (vis/vlees en kindermenu’s) en desserts. Er bestaat eveneens de mogelijkheid te komen ontbijten, lunchen of uitgebreid te brunchen op zondag. Naast een wijnkaart met hoofdzakelijk Franse wijnen (of je bestelt een huiswijn per glas), vind je ook ettelijke biertjes om je gerechten te begeleiden. Op het bord in het restaurant staan de dagelijkse suggesties. Ook gerechten om te delen zijn een mogelijkheid. Wij hebben die middag al uitgebreid geluncht en kiezen een hoofdgerecht om mee te starten. Voor mij een pasta met look, pepers en tomaten (op het suggestiebord). Voor de dochter balletjes op grootmoeders wijze en voor mijn partner een perfect bereide steak tartare. Het smaakt, zonder weerga! De ingrediënten zijn vers en de kwaliteit is onberispelijk. De borden zijn mooi gedresseerd en worden met veel zorg opgediend. Om af te sluiten bestellen we nog een klassieke dame blanche. Dat is ons favoriete dessert en gaat er altijd in! Prijzen zijn zeer betaalbaar.

Charlotte Café Cuisine
Charlotte Café Cuisine
Charlotte Café Cuisine

We genieten van ons diner en kunnen niet anders dan deze zaak met stip aanbevelen. Ben je in de buurt van Ukkel? Aarzel dan niet om je eigen smaakbeleving te ervaren!

Bezoek ook Emile Bistro

p

Charlotte Café Cuisine (La Femme d’Emile)
Dieweg 2
1180 Ukkel (Kalevoet)
Tel 0032 2 374 47 19
info@charlottecafecuisine.be
http://charlotte.brussels/

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!