Uit de negen verschillende arabica’s die samen de smaakidentiteit van elk kopje illy bepalen, selecteerde de  Italiaanse koffiebrander tot nu toe zes die ook als monoarabica koffies worden aangeboden. Na Ethiopië, Guatemala en Brazilië in 2013, kan men dit jaar ook genieten van monoarabica koffies op basis van bonen uit Columbia, Costa Rica en India. illy vroeg ook nu weer aan twee sterrenchef Viki Geunes om bij dit trio een bonbon te creëren die het typische smaakkarakter van elke variëteit harmonieus ondersteunt.

Een opdracht op maat gesneden van  topchef Viki Geunes. Hij is even bekend om zijn technisch vernuft als om zijn uitzonderlijk analyserend proefvermogen. Sinds de introductie van de tweede monoarabica-reeks in zijn restaurant ’t Zilte heeft Viki Geunes deze drie koffievariëteiten meermaals intens geproefd. “De bonbons verschillen net zoveel van elkaar als de monoarabica’s maar omdat ze samen het smaak DNA van illy bepalen, kies ik steeds voor dezelfde vorm  Enkel een kleurrijk streepje boven op de bonbon zorgt voor een duidelijk onderscheidend verschil,” aldus de twee sterren chef. Zijn bonbons smaken rijk geschakeerd en hebben qua textuur een zacht lopend karakter die,  voor bij de koffie, een snelle en aangename versmelting in de mond garandeert.

 

 

Koffie,- en bonbonkaart: primeur in restaurantwereld

Omdat Viki Geunes intussen reeds zes verschillende bonbons creëerde, vond hij het moment geschikt om deze samen met de zes illy monoarabica’s op een afzonderlijke kaart in het restaurant aan te bieden. Een primeur die door de gasten bijzonder gewaardeerd wordt. “Met deze afzonderlijke kaart willen we voor het koffiemoment aan het eind van een lunch of diner wat passende aandacht creëren zodat de gasten ook makkelijker kunnen kiezen en ook meer van hun koffie en bijhorende bonbons kunnen genieten,” aldus Viki Geunes.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!