Broccoli bevat veel vitaminen. Ze bevat veel B2,B3,B6,B11,C en K. Hoe verser de broccoli hoe meer vitaminen en mineralen.
Reden te meer om een gerechtje te maken met deze gezonde groente!

  • 400 g gepelde biefstuk
  • 1 broccoli
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels vissaus(*)
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 lente-uitje in fijne ringetjes
  • 1 teentje knoflook
  • chinese sojasaus
  • maïsolie
  1. Snijd de biefstuk in reepjes.
  2. Meng er 2 eetlepels sojasaus en de maïzena onder en laat een uur marineren in de koelkast.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes en spoel in water.
  4. Snijd de paprika in blokjes en versnipper de look.
  5. Doe een scheutje maïsolie in een wok en laat zeer heet worden.
  6. Roerbak het vlees in 1 minuut en schep het op een bord.
  7. Roerbak de look, paprika en broccoli op hoog vuur met 3 eetlepels water in ca 5 minuten.
  8. Droogt het gerecht te veel uit? Voeg dan een beetje water toe.
  9. Voeg nu de vissaus, citroensap, suiker en 1 eetlepel sojasaus toe.
  10. Schep het vlees erbij en warm nog even goed door.
  11. Garneer met het lente-uitje.

(*) Vissaus is een zoute saus gemaakt van gefermenteerde vis. Vissaus wordt veelvuldig gebruikt in Zuidoost-Azië.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!