Zo af en toe trekken we richting Antwerpen om bij Sun Wah aankopen te gaan doen. Zo ook vorige zaterdag. Na onze shoppingdag eindigen we, na een Starbucks koffie, in de Chinese wijk van de stad. Het winterzonnetje schijnt veelbelovend! In de winkel heerst een drukte van jewelste. We vinden al onze aankopen in een mum van tijd en nemen de metro weer naar Linkeroever. Toch een beetje vakantiegevoel en met dit recept haal je de Oosterse sferen zo in huis.

Chinese kip met champignons

  • 500 g kipfilet (blokjes of plakjes)
  • 250 ml bouillon (kip)
  • ½ wortel (dunne schijfjes)
  • 250 g champignons (schijfjes)
  • 100 g chinees kool
  • 15 peultjes
  • 1 teentje look (zeer fijn gesneden)
  • 1 lente-uitje (wit gedeelte in ringetjes)
  • blikje bamboescheuten (225g)
  • aardappelzetmeel
  • maïszetmeel
  • ½ koffielepel suiker
  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn of Sake
  • sesamolie
  • arachideolie
  • lookpoeder
  • zout
  • witte peper
  1. Snijd het blad van de Chinese kool in grove stukken en houd opzij.
  2. Snijd het hardere gedeelte eveneens in stukken van ca. 4 cm.
  3. Doe een ½ koffielepel zout en ¼ koffielepel lookpoeder bij de kip.
  4. Doe er eveneens een snuifje witte peper en 50 ml water bij.
  5. Meng alles goed door elkaar en laat 10 minuten staan.
  6. Meng er 2 koffielepels maïszetmeel onder. Zorg ervoor dat alles mooi opgelost is.
  7. Meng er 1 koffielepel arachideolie onder.
  8. Los een koffielepel aardappelzetmeel op in een koffielepel water.
  9. Doe een scheutje arachideolie in een wok.
  10. Voeg de kip toe en roerbak tot de kip zo goed als gaar is.
  11. Verwijder de kip uit de wok en giet indien nodig nog een scheutje olie in de wok.
  12. Doe de wortelen, champignons, bamboescheuten en het harde gedeelte van de kool in de wok en roerbak ± 2 minuten.
  13. Voeg de look, de lente-ui en de peultjes toe en roerbak ± 2 minuten.
  14. Meng er de bladeren van de kool onder en blus met de Shaoxing rijstwijn of Sake en roerbak ± 1 minuut.
  15. Kruid met ¾ koffielepel zout, ½ koffielepel suiker en peper (naar smaak).
  16. Giet er de bouillon bij en bind met het aardappelzetmeel.
  17. Meng er op het einde nog 1 koffielepel sesamolie onder.
  18. Warm alles nog even goed door.

Lekker met rijst of noedels!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!