Collishop Spring kick-off garden party

Vorige week is het weer eindelijk omgeslagen. Na weken van koude, regen en bedenkelijke wolken hebben we er onze eerste tuinparty op zitten. En wat voor één! Op uitnodiging van Collishop rijden we naar Linkeroever om er op een fantastische locatie de Spring kick-off garden party bij te wonen. Place to be is de tuin van Kunst aan de Stroom (KAS) op de Wandeldijk. Collishop viert namelijk het begin van het mooie weer waarbij “outdoor eating, enjoying drinks with friends en talking the night away” centraal staan. We genieten er samen van raw & vegan gerechten die Julie Van den Kerchove en Simon Matthys klaarmaakten.

ColliShop

ColliShop is de webwinkel van de Colruyt Group. Deze online shopping service biedt een assortiment van 20.000 non-foodartikelen in 9 productcategorieën, zoals Koken en Tafelen, Terras en Tuin, Mooi en Gezond,… Klanten kunnen online reserveren (80%), maar ook telefonisch, in een Colruyt-winkel of in de showroom in Halle. De reservatie laten ze thuis leveren of halen ze af in een winkel van Colruyt of Okay. Collishop garandeert de scherpste prijzen. De service vergelijkt voortdurend zijn prijzen met die van de online en offline concurrenten in België en past ze indien nodig onmiddellijk aan. Er is ook een terugbetalingsgarantie. Ziet een klant op het moment van zijn aankoop elders een lagere prijs, dan krijgt hij het verschil terugbetaald. Collishop organiseert ook workshops en speelt daarmee in op verschillende trends in de maatschappij (Info Colruyt Group). Wij doen onze boodschappen in de plaatselijke Colruyt en ook ColliShop is ons niet vreemd. Meer dan eens doen we online bestellingen om ze later in de winkel op te halen. Voordeel aan deze manier van winkelen is voor ons ook het feit dat aankopen pas betaald moeten worden aan de kassa en zonder problemen kunnen geannuleerd worden. Voor de foodies onder ons: in de rubriek Koken en Tafelen vind je een uitgebreid assortiment serviezen, bakvormen, pannen, tafellinnen en tafeldecoratie. Om een tuinparty te organiseren vind je beslist je gading in het assortiment Terras en Tuin. Recent gingen er een 5-tal pop-up ColliShop winkels open. Het assortiment Terras en Tuin kan je daar gaan bewonderen. Meer info!

Julie Van den Kerchove (Julie’s Lifestyle)

Chefs van de avond zijn Julie Van den Kerchove en Simon Matthys. Beide zijn raw food chefs met een passie voor plantaardige gerechten. Ze volgden hun opleiding aan het gerenommeerde Living Light Culinary Institute in Californië. Ze kwamen er alles te weten over receptontwikkeling, raw food bereidingstechnieken en de wetenschap achter de plantaardige keuken. Nu geven ze samen culinaire workshops en introduceren geïnteresseerden in de wereld van raw & vegan food. Inmiddels hebben ze hun eigen raw vegan productlijn onder de naam ALL GOODS.

Raw & vegan – Culinaire workshop

Raw food verwijst naar alle veganistische voeding die niet verhit is boven de 48°C. Dat betekent concreet dat je de producten niet kookt, bakt of frituurt. Verhitten boven de 48 °C genereert dat de belangrijkste enzymen, antioxidanten, vitaminen en mineralen verloren gaan. Voordelen van deze manier van eten zijn: gewichtsverlies, behoud van je ideale gewicht, meer energie, zachte huid, glanzend haar,…De voedselgroepen die tot deze levensstijl behoren zijn: vers fruit, gedroogd fruit, groenten, bladgroenten, kruiden, noten, zaden, zeewier en algen, koudgeperste olies, natuurlijke zoetstoffen, superfoods,…

Deze avond leren we enkele raw & vegan zomerse gerechten voor feestjes en barbecues klaarmaken. Veel van de voorbereiding is al gedaan. Vanavond is het kwestie van de finishing touch aan te brengen. Het menu ziet er als volgt uit: virgin cocktails (alcoholvrije aardbei daiquiri of gember mimosa), taco party platter (mijn favoriet), pad thai en bessenmousse met vanille-kokosgranola en rood fruit als dessert. De gerechten zijn eenvoudig te bereiden. Het is enkel een kwestie de juiste ingrediënten bijeen te krijgen. In de meeste natuurvoedingswinkels of winkels met bio groenten en fruit moet dat lukken. Ook online ingrediënten bestellen is iets wat Julie doet.

Mijn favoriet is de taco party platter met nacho cheese en mango-avocado salsa. De kaassaus is uiteraard zonder kaas bereid maar met cashewnoten kom je al een heel eind. Het verschil is nagenoeg niet te proeven. Mexicaanse comfortfood op zijn best! Voor de nacho cheese heb je de volgende ingrediënten nodig: rode paprika, 120 g cashewnoten, 3 à 4 eetlepels water, 2 eetlepels edelgistvlokken, 1 eetlepel limoensap, gerookt paprikapoeder, zeezout en zwarte peper (naar smaak) en optioneel, kurkuma. Voor de bereiding van de nacho cheese (recept Julie) ga je als volgt te werk: doe de paprika met de cashewnoten, het water, de edelgistvlokken en het limoensap in de blender. Voeg gerookt paprikapoeder, zout, zwarte peper en eventueel kurkuma toe naar smaak. Mix tot een gladde saus. Serveer samen met de mango-avocado salsa, sla, rode bonen en tortillachips. Enjoy en say: ‘Cheese’

Virgin cocktails
Virgin cocktails
Mij lijkt het niet eenvoudig dagelijks raw & vegan te koken. Maar de kenners onder ons beweren het tegendeel. De gerechten waren verrassend lekker en ik probeer thuis zeker nog een aantal receptjes uit. Of ik dit heel mijn leven zou kunnen, weet ik niet. Al is het idee van het permanente gewichtsverlies en een juist energiepijl wel aanlokkelijk! Ik neem me alleszins voor mijn gasten deze zomer met deze frisse gerechten te verrassen. Deal!
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!