CLIA Belux

Cruisen met CroisiEurope

Half maart was ik te gast op de persconferentie van CLIA Belux waar de cruise trends voor 2016 toegelicht werden. CLIA is voluit Cruise Lines International Association en is de grootste cruisevereniging ter wereld en wijdt zich aan de promotie en groei van de cruise-industrie. CLIA is samengesteld uit 26 van de voornaamste cruiserederijen (o.a. Costa Cruises, CroisieEurope, MSC Cruises, Norwegian Cruise Line,…).

Cruisen moet iets bijzonder zijn. Het heeft me altijd enorm aangesproken. Vooral het idee van het imposant zicht op zee, de prachtige natuur die voorbij vaart en de luxe aan boord spreken me aan. Ook moet het rust geven om niets te moeten en alleen maar te mogen, al deinend op de zee of rivieren. Ik stel me er een vrij romantisch beeld van voor en hoop ooit de gelegenheid te krijgen hiervan deelgenoot te zijn.

Cruise trends 2016

Hier zet ik een aantal trends voor 2016 op een rijtje. Héél belangrijk en zeker voor een blogger die zowat elk moment van de dag online is, is het feit dat maatschappijen inzetten op connectiviteit. WIFI wordt een hot item dat ingezet wordt als incentive (bv. bij vroege boekingen) of bij enkele maatschappijen al in elke hut te vinden is. Belangrijk omdat WIFI en internet toelaten de ervaringen aan boord met de wereld te delen.

Riviercruises zitten in de lift. Waar ik vooraf zelfs geen zicht had op de mogelijkheden van de bestemmingen, had ik al helemaal geen zicht op het bestaan van riviercruises tot alle uithoeken van de wereld. Zo vaart CroisiEurope in Zuid-Afrika met een nieuw schip tussen de Chabé rivier en de Zambèbi rivier. Ook de Elbe zal aan bod komen met een cruise tussen Praag en Berlijn. Ongelooflijk toch?

Samenwerking met gerenommeerde chefs is ook een thema waar verschillende maatschappijen op inzetten. Laat dat nu net mijn ‘cup of tea’ zijn. Wat is er leuker dan relaxen, uitstapjes maken en verwend worden door een gastronomisch diner? Dat kan mij absoluut bekoren! MSC ging o.a. recent een partnerschap aan met de bekroonde pan-Aziatische chef-kok en internationale culinaire trendsetter Roy Yamaguchi.

Trend is ook de mogelijkheid langer in havens te verblijven om uitgebreid de steden te bezoeken. Een stad bezoeken en ’s avonds nog ter plaatse genieten van de folklore en de sfeer hoort er toch gewoon bij? Geen rush om snel snel bezoeken af te leggen. Dat is een meerwaarde!

Het intergenerationeel cruisen is ook een gegeven wat meer en meer opgang vindt. Grootouders die met kinderen en kleinkinderen de wereld verkennen, is nieuw. Maatschappijen spelen daar gretig op in door een aanbod aan boord te voorzien voor alle generaties. Een collega gaat deze zomervakantie met kinderen én ouders cruisen in Italië om de 50ste huwelijksverjaardag van de grootouders te vieren. Perfect voorbeeld van een vakantie voor alle leeftijden.

Galadiner CroisiEurope

Omdat riviercruises in de lift zitten en we daar echt geen weet van hadden, zijn we héél blij dat we mogen aanschuiven voor het galadiner van CroisiEurope eind maart 2016 om het 40-jarig bestaan van de maatschappij te vieren.

Aangemeerd in Brussel ligt het nieuwe schip MS Gerard Schmitter. Met een lengte van 110 meter kan je absoluut niet naast het schip kijken. Zo’n lang schip doet onwerkelijk aan. Mij doet het zelfs wat surrealistisch aan. Een droom bijna! Cruiseschepen zijn onbekend en doen me met grote ogen kijken naar al die pracht! Binnenkomen is te vergelijken met een lobby van een hotel. We nemen direct plaats in de grote bar met loungezetels en tafels over de hele oppervlakte. Een zuiders muziekduo speelt er lustig op los. Mensen van alle leeftijden in pak en jurk komen binnen en lijken mekaar te kennen. Vermoedelijk zijn het gasten die mekaar al eerder op vakantie ontmoet hebben.

CroisiEurope
CroisiEurope

Rondlopen mogen we ongegeneerd. De 88 kajuiten zijn allemaal even groot en hebben allemaal zicht op het water. Het schip heeft een capaciteit van 176 passagiers. Zo’n kajuit is van alle gemakken voorzien, een hotelkamer zeg maar. Het galadiner vindt plaats in het restaurant van het schip. We hebben ons eigen tafeltje en worden verwend met een viergangendiner, inclusief wijnen. De bediening aan tafel en de keuken zijn top! Pure keuken met kwalitatieve producten. Onze keuken helemaal!

CroisiEurope
CroisiEurope

40 jaar CroisiEurope

CroisiEurope begon 40 jaar geleden en is de grootste Europese rederij van cruiseschepen. CroisiEurope is een Europese rederij bij uitstek die nationale en internationale erkenning geniet. Ze koos ervoor om in de geboortehaven, Straatsburg, te blijven waar ook de maatschappelijke zetel staat. Deze historische site is het kruispunt van Europa, een stad vol toerisme en congressen. Het is een toekomstgerichte stad die beantwoordt aan alle verwachtingen voor het ontwikkelen van het potentieel buiten de grenzen van Frankrijk.

Al van meet af aan toont CroisiEurope dat het kan innoveren door nieuwe routes over het water te openen. De maatschappij was eerst pionier op de Rijn als Frans operator in 1976. Daarop volgden talrijke rivierbestemmingen: in 1995 op de Rhône en de Saône, in 1998 op de Seine, in 2000 op de Elbe en de Pô, in 2002 op de Douro, in 2005 op de Guadalquivir, de Guadiana, de Donau en de Tsiza, in 2006 op de Adriatische zee, in 2008 op de Rode Zee, in 2009 op de Sava en in 2011 op de Gironde vanuit Bordeaux. Sinds 2013 werkt de maatschappij met passagiersschepen (Freyciniet) op de kanalen van Frankrijk en nam ze de kanalen van de Elzas en Bourgogne in met de « Jeanine ». In de lente van 2014 vervoegden drie nieuwe passagiersschepen deze nieuwsoortige vloot : « La Madeleine » vaart op de kanalen van de Elzas, de « Anne-Marie » op het kanaal van de Rhône in Sète, in de Provence en « la Raymonde» sur op het kanaal van de Marne en Saint-Martin in Parijs. Vanaf 2015 zijn innovaties voorzien met een nieuwe, unieke cruise op de Loire tussen Nantes, Saint-Nazaire en Angers. Er werd een nieuw concept van schip ontwikkeld met een schoepenrad om te voldoen aan de specifieke vereisten van deze rivier. Begin 2016 werd een nieuwe bestemming bekendgemaakt met een tweede schip met schoepenrad, de MS Elbe Princesse, die een unieke cruise maakt van Berlijn naar Praag op het lage water van de Elbe. In Praag legt het schip in het midden van de stad aan! Er zijn het hele jaar door afvaarten voorzien!

De troeven van CroisiEurope zijn de volgende:

  • Een onklopbare prijs/kwaliteitverhouding op de markt.
  • Sinds 2014 is er de ALL-IN-formule: dranken aan de bar en bij de maaltijden aan boord inbegrepen. Wijn, water, bier, fruitsap en 1 koffie (met uitzondering van de wijn- en champagnekaart).
  • Er is op alle schepen van de vloot gratis WIFI aan boord.
  • De schepen van CroisiEurope zijn gecertificeerd volgens de VERITAS-normen, een waarborg voor kwaliteit.
  • Alle schepen van de vloot zijn uitgerust met WiFi, de meeste hutten hebben ook flatscreen tv.
  • De menselijke dimensie en een familiale sfeer. Bovendien zorgt de capaciteit van de schepen (van 8 tot maximum 200 passagiers) voor een gunstige sfeer waar het aangenaam praten en ontmoeten is.
  • CroisiEurope is de enige «drijvende» hotelstructuur van dit type in Frankrijk en zorgt zelf ook voor de catering op de schepen. Topchef Alain Bohn beheert en ontwikkelt specifieke menu’s in recepten volgens de tradities van de Franse gastronomie met zijn gemotiveerde brigades. Samen met enkele sterrenchefs zoals Paul Bocuse, Marc Haeberlin en Emile Jung organiseert de maatschappij gastronomische en wijncruises, vol van smaak.

Heb je zin om te gaan cruisen? Wij alvast wel!

p

CroisiEurope België
Kantersteen 43
1000 Brussels

02 514 11 54

www.croisieurope.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!