Le Creuset Pâtiliss bakvormen zijn zeer handig in gebruik. Vervaardigd uit koolstofstaal staan de bakvormen garant voor een lange levensduur. De antikleeflaag zorgt voor makkelijk gebruik en onderhoud. De bakvormen zijn ovenvast en de siliconen grepen maken ovenwanten overbodig. De prijs/kwaliteit is perfect, om en bij € 26,50 voor de muffinvorm (12 stuks).
Voor 12 cupcakes
Ingrediënten:
- 75 g zelfrijzende bloem
- 50 g amandelpoeder
- 125 g goede boter
- 125 g bloemsuiker
- 2 eieren
- 1 en 1/2 appel
- sap van een 1/2 citroen
- 2 druppeltjes vanille-extract
- 2 druppeltjes amandel-extract
- Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
- Meng er het citroensap onder.
- Laat de boter zachtjes smelten.
- Zeef de bloem en meng er het amandelpoeder onder.
- Splits de eieren.
- Voeg de poedersuiker bij het eigeel.
- Klop smeuïg met een klopper (gebruik de gardes).
- Klop het eiwit stijf.
- Meng de boter onder het mengsel met eigeel.
- Meng het bloem/amandelmengsel onder het botermengsel.
- Spatel er nu het eiwit en de appelblokjes onder.
- Schik muffinvormpjes in een muffinvorm.
- Verdeel er het deeg over.
- Bak de cupcakes in ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.
Een taartrecept met Le Creuset Pâtiliss taartvorm vind je hier!