Hij is er weer voor jong en oud

De Nederlandse haringsector maakt zich op voor een nieuw haringseizoen. Terwijl de eerste 15 schepen zijn uitgevaren voor proefvangsten, werd een eerste ‘uitje met haring’ door het Ouderenfonds georganiseerd, als startschot van de vele uitjes die met de opbrengst van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe 2015 kunnen volgen.

Nederlandse Haringgroothandelsvereniging

De eerste schepen zijn met Pinksteren in Scandinavië uitgevaren om de Hollandse Nieuwe te beoordelen. “De haring die tot nu toe is aangetroffen is goed in ontwikkeling. Het juiste voedsel is in de maag aanwezig, wat belangrijk is voor de opbouw van het vet in het visvlees. Wij verwachten de productie van de Hollandse Nieuwe de komende week te kunnen opstarten. We liggen dus goed op schema”, meldde Gerbrand Voerman van de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging.
Vanaf 10 juni is de Hollandse Nieuwe in de winkels te koop. De aftrap van het seizoen gebeurt met de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe in Scheveningen. In België en Duitsland start het haringseizoen op dezelfde dag.

Stranduitjes

De opbrengst van de veiling van het eerste vaatje nieuwe haring gaat naar het Nationaal Ouderenfonds, die met de opbrengst stranduitjes voor eenzame ouderen zal organiseren, waarbij vanzelfsprekend een haring zal worden gegeten.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!