De juiste koeltechnieken zijn onontbeerlijk in de hedendaagse keuken

dec 8, 2017

Of je nu restauranthouder bent of zelf graag de keukenprins(es) speelt…De juiste koeltechnieken zijn onontbeerlijk in de hedendaagse keuken. Koken is fun maar moet op een correcte en verantwoorde manier gebeuren. Niet verwonderlijk dat er normen zijn waar elke moderne keuken aan moet voldoen. Ik had een opleiding aan de hotelschool en die normen werden erin gehamerd van bij het begin: juist labelen, data vermelden, invriezen, tijdig weggooien, vervaldata in de gaten houden enz. Het is er bij mij zo ingepeperd dat ik ook thuis als een freak controle houd in de koelkast en de vriezer. Ik zal al sneller iets weggooien dan mijn huisgenoten. Ik verdraag geen enkel risico op dat vlak! Gezondheid en hygiëne staan voor mij voorop! Vandaar is het essentieel over de juiste koelmogelijkheden te beschikken naargelang de setting. In dit gesponsord artikel zet ik een aantal van die mogelijkheden op een rijtje. Hierbij haal ik mijn inspiratie bij Vink Koeltechniek

Wie is Vink Koeltechniek?

Vink Koeltechniek is een koeltechnisch bedrijf en al 30 jaar gespecialiseerd in het faciliteren van koel en vriestechniek voor commerciële en industriële organisaties. Doelstelling is samen met de klant te zoeken naar een duurzame koeloplossing. Vink is werkzaam in heel Nederland als koeltechnisch bedrijf. Vink zorgt voor kostenbesparende oplossingen en staat nadien ten dienste met onderhoud en advies. Hierbij staat een goede prijs/kwaliteit voorop.

Koelcel aanschaffen?

Ik heb vroeger in grote hotels en een keurslager gewerkt waardoor ik wel bekend ben met het concept van een koelcel. Ik vind dat echt een gerief! Mij lijkt het zalig dat thuis ook te kunnen installeren maar jammer genoeg is de ruimte daarvoor thuis te beperkt. Maar wie weet in de toekomst? Niets zo leuk als je gerief op rekken per soort uitgestald te zetten aan een constante temperatuur. Binnenlopen in je eigen koeling. De max toch? Ik zou er zo voor tekenen. Waar moet je vooral op letten bij de aanschaf van een een koelcel? Belangrijk bij de aanschaf is de betrouwbaarheid en de hoogstaande kwaliteit. Belangrijk is ook dat uw koelcel het altijd blijft doen in eender welke omstandigheid. Daarnaast is het belangrijk om je vooraf correct te laten informeren. Elk bedrijf is uniek en heeft andere behoeften en wensen. Ook niet onbelangrijk: de koeloplossing moet ook binnen het budget passen. 80% is daarom ook maatwerk. Vink levert koelcellen van de Duitse fabrikant Viessmann.

Wat als het héél snel moet gaan?

Stel, je runt een restaurant en je hebt vooraf al voorbereidingen getroffen en al gerechten of sausen gemaakt. Of je runt een grootkeuken en kookt dagelijks meer dan 1000 schotels voor de plaatselijke woonzorgcentra. Zonder goede voorbereidingen zou het hopeloos zijn om dit vol te houden. Zeker met hoogdagen, zoals de eindejaarsfeesten in het vooruitzicht! Hoe kan je dat in hemelsnaam allemaal bolwerken? Dan heb je hoogstaand en professioneel materiaal nodig. Bv. de Blast Chiller. Een blast chiller blaast met hoge snelheid zeer koude lucht over het voedsel waardoor de producten versneld afkoelen van 70 °C tot 3 °C binnen 90 minuten. Hierdoor krijgt bacteriegroei zo min mogelijk kans en kan voedsel langdurig en veilig bewaard worden waarbij de smaak en de presentatie niet verminderen. In het bedrijf waar ik werk, wordt er zo gekookt voor meer dan 1.000 bewoners per dag. Als je weet dat de warme maaltijd voor senioren het toppunt van de dag is, dan weet je dat hierin investeren een must is. Het gebruik van blast chillers wordt trouwens voorgeschreven in restaurants binnen de Europese Unie om zo de voedselhygiëne te waarborgen volgens de HACCP normen.

Nog meer mogelijkheden

Het bedrijf biedt niet alleen koeloplossingen voor grootkeukens en restaurants maar heeft ook toepassingen in de sector van de visverwerking, de zorg, groente en fruit, de farmacie enz. De mogelijkheden in die sectoren zijn legio gaande van koelcellen, koudetechnieken, vriescellen, een combinatie van vriescellen en koelcellen, ijsmachines, snelvriezen, snelkoelen, koelinstallaties en koelmeubelen op maat. Wil je meer informatie?

p

Vink Koeltechniek bv
Timmerfabriekstraat 16
2861 GV Bergambacht
Nederland
0031 (0) 182 342 239
info@vinkkoeltechniek.nl
Website

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!