De nieuwe variëteit is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde koffiebonen uit het hoogland in het centrale deel van Costa Rica, die 12 uur lang worden geweekt in natuurlijk thermaal bronwater met een temperatuur van 65 tot 70°C. Bij deze unieke methode worden de bonen grondig gereinigd door de natuurlijke mineralen en wordt hun verfijnde karakter optimaal versterkt. Het resultaat: een uiterst evenwichtige en pure smaak.

 

Voor de limited edition Master Origin Costa Rica werkt Nespresso nauw samen met een lokale koffieboer die een octrooi heeft verkregen op dit unieke procedé. Dankzij dit partnerschap – gebaseerd op wederzijds vertrouwen – kan Nespresso je een meesterlijke koffie bieden. Gecreëerd door bijzondere experts, geïnspireerd door een schitterend land.

Limited edition Master Origin Costa Rica

                                                                                                                                                                                                      Hoog in de bergen van Costa Rica wordt een beperkte hoeveelheid Arabica koffiebonen geweekt in warm bronwater uit het regenwoud. Deze opmerkelijke techniek benadrukt het uitmuntende en exceptionele karakter van deze limited edition koffie en zijn zoete, mout- en graanachtige toetsen.

Master Origin Assortiment

                                                                                                                                                                                              Master Origin Costa Rica maakt deel uit van het Master Origin assortiment. Daarvoor selecteert Nespresso koffie uit alle hoeken van de wereld – van de beboste bergen van Sumatra tot de bergvalleien in Nicaragua. Elk van de vijf variëteiten in de collectie is het resultaat van een bijzondere ontdekkingsreis en verwerkingsmethode. Neem dus even de tijd om heerlijk te ontspannen en weg te dromen.
 
– Master Origin Ethiopia –

Aromatisch profiel: Fris en bloemig, voor wie graag een milde, geroosterde koffie drinkt met de aroma’s van gedroogd fruit
Verwerkingstechniek: Natuurlijke droogmethode
De lokale koffieboeren in Ethiopië hebben hun eeuwenoude droogmethode door de jaren heen geperfectioneerd. Ze drogen de hele koffiebessen in de zon van het Ethiopische hoogland, wat een bijzonder elegante fruitsmaak oplevert.
 
– Master Origin Colombia –
Aromatisch profiel: Krachtig en fruitig, voor wie graag een milde, fruitige koffie drinkt
Verwerkingstechniek: Late-oogstmethode
In de hooggelegen bossen en glooiende heuvels van Colombia zijn de boeren overgeschakeld op een late oogst. De koffiebessen blijven veel langer rijpen aan de struik en de boeren controleren elke bes dagelijks tot ze precies de juiste kleur en rijpheid heeft om te worden geplukt.
 
– Master Origin Indonesia –
Aromatisch profiel: Rijk en houtachtig, voor wie graag een sterke koffie drinkt met een complex aroma
Verwerkingstechniek: Natte dopmethode (‘giling basah’ of ‘wet hulling’)
Omdat de luchtvochtigheid in Sumatra het hele jaar door bijzonder hoog is, doppen de koffieboeren de bonen terwijl ze nog nat zijn. Het resultaat is een opvallend rijke, fluweelzachte textuur en een ongetemde, houtachtige smaak.
 
– Master Origin Nicaragua
 –
Aromatisch profiel: Zoet en evenwichtig, voor wie graag een milde, fruitige koffie drinkt
Verwerkingstechniek: Zwarte-honingmethode
In de hooglandvalleien van Nicaragua worden de bonen geheel volgens de zwarte-honingmethode elk uur handmatig geharkt onder de warme zon, zodat de zoete smaak van het vruchtvlees maximaal wordt geabsorbeerd.
 
– Master Origin India –
Aromatisch profiel: Kruidig en intens, voor wie graag een sterke koffie drinkt met een gerookt, intens kruidig aroma
Verwerkingstechniek: Moessonmethode
De krachtige moessonwind geselt maandenlang de kustlijn van Malabar in India. De Nespresso partnerboeren gebruiken die wind in hun voordeel om een buitengewoon intense koffie te creëren.
 
De Master Origin-koffies kunnen worden gedronken als espresso (40 ml) of als lungo (110 ml) en maken vast deel uit van het Nespresso assortiment.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!