Een maand geleden genieten we op een donderdagavond van een diner bij Restaurant L’Horizon in Chaumont-Gistoux. De drukke rit in het midden van het spitsuur vergeten we al snel als we de weidse omgeving rondom het domein bespeuren. Het restaurant is in een villa gelegen waar je dineert in huiskamerstijl. Wil je daarna de rit naar huis niet meer ondernemen? Kies dan voor de formule met logement. Wij zijn bijzonder verrast door de jonge chef Alessandro Ciriello die met kennis van zaken en een jeugdige flair de zaak runt. Chaumont-Gistoux is gelegen in Waals-Brabant en behoort tot de Brabantse Ardennen. Walibi Waver ligt vlakbij om een idee te hebben van de locatie.

Chef Alessandro Ciriello

Chef Alessandro Ciriello verwelkomde meer dan twee jaar geleden zijn eerste gasten in het prachtige moderne, door groene en weidse landschappen omgeven villa. Hij presenteert er een hedendaagse keuken, geïnspireerd door zijn samenwerking met gerenommeerde chefs zoals Yves Mattagne en Peter Goossens. Vanaf januari lanceerde de chef een nieuwe formule om zijn volle waarde te tonen en zijn gastronomische menu’s nog meer toegankelijk te maken. Op de kaart staan voortaan immers 7 gangen waarbij iedereen naar wens zijn eigen menu kan samenstellen. Je kan kiezen voor een 3,4,5,6 of 7-gangen menu zonder nog rekening te moeten houden met de keuze van je tafelgenoten. Een semi-flexibele formule, zeker ook wat de prijs betreft. Zo geniet je al vanaf 40 euro van een mooi 3-gangen menu waar je zomaar (zonder supplement) enkele amuses vooraf en nog wat lekker zoets achteraf bijkrijgt. Een 7-gangen menu vind je al vanaf slechts 80 euro. Voor minder dan 30 euro kan je aanschuiven voor de 3-gangen lunch, een vaste waarde op de kaart. Met deze aanpak wil de chef de producten waarmee hij dagelijks werkt tot hun volste recht laten komen. Hij werkt onder andere samen met Tristan Philippe (Rixensart) die prachtige keramiek maakt. Of het nu gaat om het gevogelte van Lustin of groenten van Les Jardins de Dounia (biologische boerderij in Chaumont-Gistoux), er zit een verhaal achter elk gevuld bord waarbij het gaat om meer dan eten alleen!

De sterkte in de zaal

De zaal werd versterkt met een jonge, gemotiveerde en gepassioneerde maître-d’hôtel. De kelder, gevuld met zo’n dertig flessen wijn bij de opening, werd met minstens nog eens zoveel flessen Franse, maar ook Belgische, Italiaanse of Spaanse wijnen aangevuld. Opvallend is ook dat meer dan de helft van de flessen wijnen op de kaart een prijskaartje heeft van minder dan 50 euro. Wie het graag bij een enkel glaasje wijn houdt, of de BOB van dienst is, kan zich ook verheugen op een vaste selectie van 5 à 6 wijnen die per glas geschonken worden. Reserveren is zeker aan te raden vermits het restaurant vaak vele dagen op voorhand volgeboekt is.

Onze smaakbeleving

Wij kiezen voor het 4-gangenmenu en starten met een glaasje Champagne van het domein Fourny et Fils (Premier Cru). Deze wordt begeleid door enkele amuses, o.a. een velouté, een crème van erwten en een hapje met pecorino en serranoham. Als eerste voorgerecht volgt een bereiding van langoustine waarbij we een witte Sauvignon drinken. Als tweede voorgerecht volgt een compositie van wortel met foie gras en truffel. De wortelen worden overigens op 5 km van het restaurant gekweekt. Als hoofdgerecht kiezen we, wegens de tijd van het jaar, resoluut voor het melklam dat boterzacht is. We hebben in geen jaren meer zo’n lekker melklam geproefd. Alleen dit al is de rit naar de Brabantse Ardennen meer dan waard. Hierbij drinken we een rode wijn. Voor het dessert kiest mijn partner voor de kazen van kaasmeester Pascal Fauville. Het vers brood met rozijnen smaakt er hemels bij. Ik ga voor het dessert met chocolade, pindanoten en nougat (een variatie op de bekende Snickers). Heerlijk! Bij het dessert drink ik een zoet wijntje met toetsen van abrikozen en perzik. Ik ben niet zo voor de mierzoete dessertwijnen maar deze wijn is perfect in balans. Afsluiten doen we met een infuus van rode vruchten en versnaperingen. 

We zijn gecharmeerd door de vlotte chef (tevens lid van de Jeunes Restaurateurs en met een beoordeling van 14,5/20 Gault & Millau) en de inrichting van het restaurant. Dat is sfeervol en knus ingericht waar de imposante verlichting voor de nodige sfeer zorgt. De chef heeft kennis van zaken en is trots op zijn vak, dat voel je! Hij kiest zoveel mogelijk voor regionale en kwaliteitsvolle producten. De prijs is correct!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!