Dinner in the Sky met San Pellegrino

San Pellegrino nodigt me op 3 juni uit om letterlijk met de beentjes in de lucht te gaan op het topevent 10 jaar Dinner in the Sky. Plaats waar het te gebeuren staat, is het Atomium van Brussel waar 10 gondels tegelijk de hoogte in gaan. Ik heb best wel wat hoogtevrees maar deze uitnodiging kan ik niet laten passeren. Dat begrijp je wel…

San Pellegrino Young Chefs

Het wereldberoemde spuitwater dat staat voor een gastronomische beleving, gaat na het grote succes van de eerste #SPYoungChef in 2015 ook dit jaar tijdens een internationale zoektocht op zoek naar de beste jonge chef ter wereld tijdens een culinaire wedstrijd. Voor de Benelux is Andrea Miacola (Librije 3*) de winnaar en krijgt daarmee een ticketje richting wereldfinale midden oktober 2016 in Milaan. Dinner in the Sky steunt het project tijdens zijn 10de verjaardag. De chefs op de 10 gondels zijn gerenommeerde chefs en worden immers bijgestaan door 17 jonge chefs waar we ongetwijfeld nog van horen.

Young chef Laure Genonceaux

Na champagne in de VIP-lounge is mijn hoogtevrees al een pak minder en schuif ik me aan tafel in gondel 6 voor een culinaire avond in de skyline van Brussel. Chef van dienst is David Martin van La Paix 1* en zijn jong talent Laure Genonceaux, eigenaar van restaurant Brinz’l in Ukkel. Op het menu staan amuse bouches om te starten, King crab als voorgerecht, volaille de Bresse Shio-Koji als hoofdgerecht en een dessert van aardbeien en rabarber. Vooraf kon ik me geen voorstelling maken van het gebeuren maar het koken gebeurt inderdaad op hoogte en alles wordt ter plaatse bereid. Het menu is een culinair hoogstandje en met een adembenemend zicht op de stad een unieke beleving.  David Martin zal trouwens ook Andrea Miacola begeleiden ter voorbereiding van de finale in Milaan.

Dinner in the Sky
Dinner in the Sky
Dinner in the sky
DavidMartin

David Martin

Laure Genonceaux

Laure Genonceaux

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!