Meng het amandelpoeder met kristalsuiker, boter, 2 eieren en vanillesuiker tot een gladde massa (frangipane).
Bedek een ronde taartvorm met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 210°C.
Leg een vel bladerdeeg in een taartvorm.
Schep de frangipane in het midden van het deeg.
Snijd een kleinere cirkel uit de tweede rol deeg en leg deze op de frangipane.
Klop een eigeel los met een scheutje water.
Bestrijk de rand van het bovenste deeg met het eigeel.
Plooi de rand van het onderste deeg over het tweede deeg en druk aan.
Maak een klein gaatje in het midden van het deeg.
Bestrijk de taart met de rest van het eigeel.
Bak de taart 15 minuten in de voorverwarmde oven (220°C)
Bak ze nu nog 20 minuten op 175°C .
Laat de taart afkoelen.
Mis onze nieuwsbrief niet!
Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!
U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!
Pin It on Pinterest
Delen
Deel dit recept (bericht) met je vrienden!
Delen
Deel dit bericht met je vrienden!
We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.Ok