Duvel Tripel Hop Equinox 2015

Gisterenavond werd er gefeest in de Duvel brouwzaal in Puurs. Een tweehonderdtal gasten werden uitgenodigd om te klinken op equinox, het fenomeen én de nieuwe Duvel Tripel Hop. De Kortrijkse band SX trad live op, dj Ouni (a polaroid story) zorgde voor funky beats en TV-chef Wim Ballieu bracht zijn Balls&Glory naar de brouwerij. Omstreeks 23u45 werd er afgeteld naar equinox.

Een equinox is een tijdstip in het jaar waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat. Op het tijdstip van de equinox is de lengte van dag en nacht overal op aarde ruwweg gelijk. Er vindt op aarde tweemaal per jaar een equinox plaats, namelijk op of rond 20 maart en op of rond 23 september. bron: wikipedia

Amerikaanse hop

De nieuwe Duvel Tripel Hop wordt naar traditie altijd gelanceerd net voor de start van de lente. Elk jaar gaan de brouwers op zoek naar een derde hopsoort. Deze keer werd de Amerikaanse hop Equinox uitgekozen. Duvel Tripel Hop 2015, Equinox is nu verkrijgbaar bij de bierhandelaar, in de horeca en in de meeste supermarkten en dit tot zolang de voorraad strekt.

Foto’s ©Rob Mitchell

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!