Zaterdag zijn we onverwacht in Turnhout. De nazomer is meer dan welkom. We strijken neer op het terras van Brasserie Il Capriani en wanen ons in het zuiden van Italië. Een parade van oorlogse voertuigen trekt heel wat kijklustigen. Wij aanschouwen het geheel als echte toeristen vanuit onze stek aan de Brasserie. Het is er afgeladen vol. Een brassband staat op een podium iets verderop het beste van zichzelf te geven en zorgt voor een ontspannen sfeertje. Onze wagen parkeren we overigens op een parking achteraan de Brasserie. Heel gemakkelijk als je nagaat welke parkeerproblemen je anders moet trotseren op een zaterdag.
Tegen de latere avond wordt het frisser en nemen we plaats aan onze gereserveerde tafel in het restaurant. De ober excuseert zich voor de chaos. Wij merkten niets op maar klaarblijkelijk was de sociale inspectie net de revue gepasseerd na een middagje controle van de werking. We bestellen een prosecco en nemen de kaart door.
Italiaanse gerechten en specialiteiten voeren de boventoon: pasta, pizza, kalfsvlees,… Ook aan de visliefhebber is gedacht. Wij nemen vooraf een minestrone, die trouwens kan doorgaan voor een maaltijdsoep, en een bord carpaccio Cipriani. Deze is zeer fijn gesneden en voorzien van kappertjes. Simpel maar kwaliteitsvol.
Als hoofdgerecht neem ik pizza Quattro Stagioni. Mijn wederhelft neemt lamskoteletten met mosterdsaus en pasta. De pizza wordt gemaakt in een gasoven op steen. De veiligheidsvoorschriften maken het onmogelijk een houtoven te plaatsen. Het verschil proef ik nagenoeg niet. De ingrediënten zijn vers en smakelijk. De lamskoteletten en de mosterdsaus zijn lekker! Jammer dat de saus ook over de pasta geserveerd werd. Misschien is het niet slecht de saus apart te serveren.
Ik ben verlekkerd op tiramisu maar maak het zelf zelden. Helaas, deze is op en kan niet meer besteld worden.
De brasserie ademt 100% een Italiaanse sfeer uit! Dat wil zeggen: vriendelijke en joviale bediening, staande gasten die aan het wachten zijn op een tafeltje en een ‘service’ die moet vooruit gaan. Ideaal om snel een lekkere hap te eten.
Uitgebreid en rustig tafelen is niet direct de bedoeling. Pluspunt is de parking achteraan, de mooie setting (oude meesterwoning), de dagverse producten en de jovialiteit en de vriendelijkheid van de bediening. Wij mochten op deze manier nog nagenieten van onze vakantie in Italië en kunnen niet anders dan toegeven dat de avond veel weg had van de ‘joie de vivre’ daar.

 

Over twee maanden opent Capriani een restaurant op het Antwerpse Eilandje en in het voorjaar van 2015 kan je ook terecht in Capriani Lakeside te Mechelen.

Brasserie Il Capriani
Grote Markt 74 2300 Turnhout
Tel: 014 73 14 97 Fax: 014 73 27 33
info@capriani.be
http://www.capriani.be
Ieder dag geopend van 10u00 tot 22u00

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!