Voor 12 hapjes:

  • *geblancheerde groentjes zoals erwtjes, paprika, wortelen, asperges, Kenia boontjes…
  • gepocheerde kip
  • 2 g agar agar
  • 250 ml groentenbouillon (goed op smaak)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1/2 eetlepel bieslook (versnipperd)
  • 1/2 eetlepel peterselie (fijngehakt en droog)
  • 1 bosuitje (versnipperd)
  • mini muffinvorm
  1. Voeg de agar agar aan de groentenbouillon toe.
  2. Breng al roerend aan de kook.
  3. Laat 2 minuten zachtjes koken. 
  4. Schik de groentjes en de kip in de mini muffinvorm.
  5. Vul af met de groentenbouillion.
  6. Zet in de koelkast en laat ca. 3 uur afkoelen.
  7. Meng de mayonaise met bieslook, peterselie en het bosuitje.
  8. Haal de hapjes uit de muffinvorm en dresseer samen met de kruidenmayonaise op een bordje.

*Blancheren: Groentjes (beetgaar) koken in kokend licht gezouten water. Nadien afgieten en onmiddellijk verfrissen (rafraichir) onder ijskoud water.  

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!