Eenvoudige-ovenschotel
Voor de puree
  • 1,3 kg aardappelen (zachtkokend)
  • zout (afgestreken koffielepel)
  • nootmuskaat
  • peper
  • ± 200 ml melk
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
  2. Zet de aardappelen volledig onder met water.
  3. Kook de aardappelen gaar in ± 25 minuten.
  4. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pot.
  5. Doe er de melk, zout, peper en nootmuskaat bij.
  6. Plet de aardappelen met een pureestamper.
Voor het gehakt
  • 1 kg gehakt
  • 1 ei
  • 30 g paneermeel
  • ½ koffielepel paprikapoeder
  • nootmuskaat (naar smaak)
  • ¼ koffielepel sambal badjak of sambal oelek
  1. Meng al de ingrediënten goed door elkaar.
Afwerking
  1. Verdeel het gehakt in een ovenschotel.
  2. Verdeel daarboven de puree.
  3. Zet de schotel ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C.

Lekker met koude appelmoes!

 

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!