Eenvoudige uiensoep

Het winterweer blijft aanhouden en ook de komende dagen worden vriestemperaturen verwacht. Dan is het erg leuk je maaltijden op het weer af te stemmen en te kiezen voor een heerlijke kom uiensoep bv. Werk af met wat geraspte kaas. Momenteel lopen de XXL weken bij Lidl. Wij kochten 5kg uien voor nog geen € 1,50. Uiensoep voor de rest van de maand verzekerd!

  • 500 g ajuin (gepeld en in schijfjes)
  • 2 bouillonblokjes (kip)
  • olijfolie
  • provençaalse kruiden
  • peper van de molen
  • gemalen Emmentaler
  1. Doe een scheutje olijfolie in een pot.
  2. Voeg de ajuin toe en laat 30 minuten op zacht vuur goudbruin kleuren (roer regelmatig om)
  3. Giet er 1 liter water bij.
  4. Voeg een snuifje provençaalse kruiden, de bouillonblokjes en peper naar smaak toe.
  5. Laat 10 minuten onder deksel koken.
  6. Serveer met geraspte kaas.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!