Giulia Scarpaleggia, Italiaanse foodblogger heeft met het boek “Eet, proef en beleef Toscane” een pareltje losgelaten op foodies in het algemeen.
Giulia beschrijft de receptuur in heldere taal. Opgebouwd als een typische Toscaanse maaltijd vinden we de rubrieken: Antipasti, Primi (eerste gang), Soep, Secondi (tweede gang), Eieren en groente, Brood en broodjes, Toetjes en gebak, De voorraadkast en Adressen.

Je krijgt een uniek zicht op de streekgerechten van Toscane. En belangrijker, recepten die Giulia van haar moeder en oma leerde en nog steeds klaarmaakt.
Doorheen het boek refereert Giulia naar producenten en leveranciers die ze persoonlijk kent en in de kijker zet. Hun ambachtelijke producten zijn met veel trots gemaakt en verwijzen naar eigen bodem. Giulia is duidelijk: een goed product moet in al zijn eenvoud en zuiverheid geproefd worden. Geen overbodige poespas. En daar ben ik het volledig mee eens. Ze verwoordt het als volgt: “De Toscaanse keuken is een bonte verscheidenheid van recepten, een lappendeken van verschillende streken en kruiden. Toscane is respect voor de seizoensgebondenheid van de producten en de verering van oudbakken brood, want je gooit nooit iets weg.” Dat merk je ook. In menig recept heeft het brood een (belangrijke) plaats.

Mooie foto’s van leveranciers en boeren, gerechten, streekproducten en omgeving maken van het boek meer dan een kookboek. Ze maken het boek tot wat het nu is, een reis door het wondermooie Toscane.
 In de zomer heeft Meersmaak het voorrecht Italië uitgebreid te gaan ontdekken. Op de grens tussen Umbrië en Toscanië logeren we in een villa op uitnodiging van de ouders. Met de familie gaan we de Italiaanse sferen opsnuiven, zittend onder de pergola met zicht op het dal. Dit kookboek gaat alleszins mee. Al was het maar om ideetjes mee te pikken voor het aperitief of weggezakt in een tuinstoel me koning te rijk te voelen.

Meer informatie

Eet, proef en beleef Toscane
Giulia Scarpaleggia
Kosmos Uitgevers
ISBN: 978 90 215 55928
€ 19,99

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!