Estaminet Pils werd in 2008 gelanceerd. De brouwerij voegde daarmee een kwalitatief pilsbier, met een hedendaagse uitstraling, toe. Sinds de lancering ontving het internationaal meerdere prestigieuze awards en kon het rekenen op hoge consumentenscores. Toch daagde het brouwersteam van Brouwerij De Hoorn zichzelf uit om hun bestaande Estaminet pils te verfijnen én naar een nog hoger niveau te tillen. De focus van de brouwers van De Hoorn is op speciaalbier gericht, vanuit deze visie en specialisme zijn ze aan de slag gegaan, Estaminet Refined Lager, is het resultaat. Een pils met zachte florale toetsen, een licht kruidig hopkarakter en een uniek fruitig gistingsaroma.

Verfijnd recept

Zes jaar na de lancering van Estaminet werd, in 2014, Brouwerij De Hoorn geopend, deze brouwinstallatie stelt de brouwers in staat om vlotter te innoveren en hun creativiteit bot te vieren. De speciaal-bierbrouwers daagden zichzelf uit om zich in het pils segment te verdiepen. Hun doel was het bestaande Estaminet naar een nog hoger niveau te tillen. In de brouwzaal worden enkel natuurlijke ingrediënten geselecteerd. Te starten met zuiver water uit eigen bronnen, 100 % hoogwaardig mout zonder toevoegingen van ruwe granen en vier nobele Europese hopsoorten:

  • Hallertau Mittelfrüh
  • Saaz
  • Spalt Select
  • Target

Tot slot wordt een onderscheidende gist – die specifiek door de brouwerij is geselecteerd – aan het brouwsel toegevoegd. De brouwers zijn gewend dat het productieproces van hoge gistingsbieren tijd en zorg vergt. Tijd is dan ook één van de belangrijkste ‘ingrediënten’ van Estaminet Refined Lager. Na het brouwen geven de keldermeesters het bier namelijk de tijd voor een lange gisting en rijping.

 

Uitbreiding van distributie

Drankenhandelaars staan in voor de levering en bieden het bier in hun drankencentrales aan. Nieuw is dat Estaminet Refined Lager vanaf nu ook in alle verkooppunten van Colruyt, OKay en Spar Colruyt Group in België zal verkocht worden.

Nieuwe look & feel

Estaminet Refined Lager krijgt ook meteen een hedendaagse look & feel en naast de fles wordt het bier nu ook in blik aangeboden. Reviews van consumenten vervolledigen het pure design van het blik en de fles. Een strakke zwarte krat maakt het geheel compleet.

Waar komt de naam Estaminet vandaan ?

In de 16e eeuw trok het katholieke Spaanse leger in de Lage Landen ten strijde tegen het oprukkende protestantisme. De Spaanse soldaten, onder leiding van Alva, keken uit naar herbergen waar het aangenaam vertoeven was door de lekkere dranken, heerlijke maaltijden en gezellige sfeer. De levendige serveersters waren een extra attractie. Dat is de reden waarom ‘Esta Minetta’ – ‘er zijn meisjes’ – de codenaam was voor de betere herbergen. Later zou hieruit het woord estaminet, een ander woord voor een goed café, ontstaan.

Meer informatie

Brouwerij De Hoorn

Foto’s: Brouwerij De Hoorn

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!