Sunny Cars geeft roadtriptips

Ter ere van International Mountain Day op 11 december ging autohuurspecialist Sunny Cars op zoek naar de mooiste bergpassen in Europa. Dit lijstje laat alvast zien dat er nog heel wat mooie roadtrips te maken zijn op ons continent.

 

 

1. The Old Military Road in Schotland

The Old Military Road in het hartje van het Cairngorms National Park is een perfecte weg voor roadtripliefhebbers. Er is weinig verkeer en je hebt er een prachtig uitzicht op de natuur van de Scottish Highlands: van uitgestrekte landschappen tot eindeloze bergen.

2. De Trollstigen in Noorwegen

De Trollstigen is een 106 kilometer lange slingerende bergweg in het westen van Noorwegen. Met een hellingsgraad van 9% brengt de weg je langs de bergwand van de Stigfossen-waterval omhoog naar Trollstigheim waar je een adembenemend uitzicht hebt over bergkammen, watervallen, groene valleien en diepe fjorden.

3. De Berninapas in Zwitserland en Italië

In het Oosten van Zwitserland vind je de Berninapas die door het Ober-Engadin-dal naar Italië loopt. Onderweg word je getrakteerd op een indrukwekkend uitzicht op de Morteratschgletsjer. Ook de besneeuwde bergtoppen van de Piz Bernina en de Piz Palü zijn de moeite waard.

4. De Stelviopas in Italië

De passo dello Stelvio is een bergpas in de Italiaanse Alpen, op de grens tussen Lombardije en Zuid-Tirol. De top van deze mooie route ligt op 2758 meter hoogte, wat de Stelviopas ook meteen een van de hoogste verharde bergpassen in de Alpen maakt.

5. De Grossglockner Hochalpenstrasse in Oostenrijk

Deze panoramische autoroute met mooie uitzichten werd in 1935 geopend en veroverde sindsdien zelfs haar plekje op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De indrukwekkende setting van de Grossglockner Hochalpenstrasse door het hart van het Hohe Tauern Park zorgt ervoor dat de route een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het land werd.

6. De Transfăgărășan in Roemenië

In Roemenië doorkruist de spectaculaire Transfăgărășanroute het Fagaras-gebergte. Terwijl je onderweg getrakteerd wordt op prachtige panorama’s over het Transsylvanische alpenlandschap, baant de route zich al kronkelend door de haarspeldbochten een weg over viaducten en door tunnels. Het hoogtepunt beleef je op 2134 meter hoogte bij het Baleameer, een kristalblauw gletsjermeer omringd door bergtoppen.

7. Route des Grandes Alpes in Frankrijk

De Route des Grandes Alpes brengt je van het meer van Genève naar de Middellandse zee. Dwars doorheen de Franse Alpen rijd je zo’n 700 kilometer langs uitgestrekte meren, bossen, schitterende bergtoppen en indrukwekkende bergpassen. Onderweg geniet je van prachtige panorama’s.

8. Puerto de la Ragua in Spanje

In de Sierra Nevada in Zuid-Spanje vind je Puerto de la Ragua, een bergpas die op zo’n 2000 meter hoogte ligt. Zeker op de bergtoppen en bij ‘Morrón del Hornillo’ of ‘Chullo’ word je getrakteerd op panoramische vergezichten. Sommige dagen kun je er zelfs Afrika spotten!

9. Katarapas in Griekenland

Het Pindosgebergte bevindt zich in het Noord-Westen van Griekenland en wordt ook weleens de ‘ruggengraat van Griekenland’ genoemd. Tussen de noordelijke en de zuidelijke bergketen van de Pindos vind je de Katarapas. Dat is de hoogste bergpas van Griekenland, op zo’n 1820 meter hoogte. Al kronkelend brengt hij je van verlaten gebieden langs charmante dorpjes.

10. Vratnikpas in Kroatië

De route naar de top van de Dinarische Alpen maakt deel uit van de D23 of Jozefinska cesta en verbindt de Adriatische kust met Karlovac. Op 700 meter kom je uit op de Vratnikpas, een panaromische route die ten tijde van de Romeinen gebruikt werd als zoutroute. Van daaruit word je getrakteerd op prachtige vergezichten over de Adriatische zee en haar eilanden.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!