Voor 3 personen

  • 600 g everzwijnragout
  • 1 fles rode wijn
  • 6 sneetjes Tiroler ham
  • 4 sjalotten
  • 200 g gemengde boschampignons
  • 2 eetlepels ruwe rietsuiker
  • tijm
  • peper, zout, nootmuskaat
  • goede boter
  • aardappelzetmeel
  • 2 blokjes vleesbouillon
  1. Kruid het vlees met zout, peper en nootmuskaat.
  2. Doe wat boter in een pan en bak het vlees goudbruin.
  3. Kuis en snij ondertussen de sjalotten in stukjes en de ham in reepjes.
  4. Neem het vlees uit de pan en doe het in een pot.
  5. Giet 2 glazen rode wijn in de pan.
  6. Laat even opkoken en schraap de bakresten los, giet het bij het vlees.
  7. Giet er nu de rest van de fles wijn bij zodoende het vlees mooi onder staat.
  8. Doe er een snuifje tijm, rietsuiker en de bouillonblokjes bij.
  9. Laat ca. een uur en dertig minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
  10. Voeg eventueel wat water toe.
  11. Los een koffielepel aardappelzetmeel op met water.
  12. Bind de saus tot sausdikte. 
  13. Kruid indien nodig bij met peper en zout.
  14. Kuis de boschampignons en bak ze in een klontje boter.
  15. Kruid met peper en zout.
  16. Meng de gebakken boschampignons onder de everzwijnragout.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!