S&R Olympia (Brugge)

S&R Olympia (Brugge)

Wij gaan soms zwemmen in S&R De Meerminnen in Beveren en hielden er ooit het verjaardagsfeestje van de dochter. Ook de scoutsgroep van onze gemeente gaat er jaarlijks minstens 1x naartoe en daarbij is ook de grote speeltuin een meerwaarde! Zondag gingen we naar S&R Olympia (Brugge). S&R Olympia is onderdeel van de S&R Group en opende in mei 2015 zijn deuren. S&R Olympia biedt plaats aan een subtropisch zwemparadijs, een rest-eau-café en een provinciaal topsportbad. Wij mogen op uitnodiging een dagje doorbrengen in het zwemparadijs en genieten in het rest-eau-café van het diner. Onze ervaringen kan je hieronder lezen.

Bereikbaarheid en toegang

Het zwemparadijs heeft zeer ruime openingsuren waardoor er voor iedereen wel een mogelijkheid is hier naartoe te komen. Wij maken er een familiedagje op zondag van en beslissen pas ruim na de middag te vertrekken, nadat de kinderen klaar zijn met hun schoolwerk. Vanuit onze woonplaats rijden we 1 uur naar het zwembad en parkeren ons op de ruime parkeerplaats voor de deur. Het is regenachtig en via het onthaal vernemen we dat het zeer druk is. Toch kon dat de pret niet bederven en valt deze drukte in het zwembad reuze mee. We arriveren omstreeks 16u en kunnen nog tot 18u zwemmen. Het Rest-eau-café is open tot 20u (keuken tot 19u). Dit zijn de openingsuren op zondag. Op andere dagen zijn er ruimere openingsuren van toepassing. Check dus zeker de website!

Om toegang te krijgen tot het zwemparadijs krijgt elke gast een bandje. Hiermee open je de poortjes om binnen te geraken. Bij het verlaten van het zwemcomplex deponeer je dit bandje in een koker om weer buiten te geraken. Ondanks de drukte staan er voldoende kleedruimtes en lockers ter beschikking. Voor de lockers geen gesukkel met geld. De bandjes bedienen je locker zonder problemen. Ben je de nummer van je locker vergeten? Enkele digitale schermen staan ter beschikking om de nummer van je locker te checken.

 S&R Olympia (Brugge)

Subtropisch zwemparadijs

Het subtropisch zwemparadijs is zowel gericht op kinderen als volwassenen. Voor de (kleine) kinderen is er een interactieve kinderwereld met speeltuigen in het kinderbad. Voor de volwassenen en iets oudere kinderen kan je je uitleven op de 115 meter lange wildwaterbaan, een golfslagbad, de Magic Tube (bandenglijbaan van 100 meter), de Magic Jump (glijbaan met 3D effecten) en de Magic Twice (race met twee naast elkaar naar beneden gedurende 123 meter). Deze laatste is uniek in de Benelux. Qua wellness kan je je letterlijk en figuurlijk onderdompelen in de verwarmde buitenbaden en de outdoor whirlpool (33°C) of tot rust komen in één van de twee sauna’s (één binnen en één buiten) of de stoomhut.

 S&R Olympia (Brugge)
 S&R Olympia (Brugge)

Kinderbaden

Opvallend bij het binnenkomen zijn de grote kinderbaden voor de allerkleinsten. Onze kinderen zijn pubers dus niet echt voor hen bestemd maar ik zie veel koppels met kleine kinderen ravotten in het water. Leuk zijn de kleine speeltuigen in het water en de fonteintjes her en der waardoor de kinderen zich interactief kunnen bezig houden. Ook een topper is de kleine waterglijbaan, aangepast aan deze doelgroep. Het water is 32°C en de dieptes zijn aangepast aan de leeftijd.

Glijbanen                                                                                                                                            

Voor de grotere kinderen (en volwassenen) zijn drie verschillende glijbanen te wachten. Daar zijn onze kinderen uiteraard direct voor gewonnen. De wachttijden zijn nagenoeg nihil.

Magic Tube: onze familieglijbaan
Beneden nemen ze een mat of band nemen om daarna naar het eerste verdiep van de glijbaantoren te klimmen. Ze glijden 100 meter door een tunnel vol gekleurde lichtjes. Als ze de touchpoints aantikken bij het naar beneden glijden, winnen ze de uitdaging!

Magic Jump
Deze glijbaan met ‘infinity jump’ (uniek in Vlaanderen) neemt hen mee in een spannend 86 meter lang onderwateravontuur. 3D effecten maken het helemaal af!

Magic Twice
Hier is het de bedoeling om samen met je uitdager om het snelst naar beneden te glijden. Zij aan zij zoeven onze kinderen van bijna 12 meter hoog de 123 meter lange weg naar beneden. De Magic Twice is uniek in de Benelux! Beneden kunnen ze op een scorebord elkaars tijd en snelheid aflezen. Spanning verzekerd! The game is on…

Wildwaterbaan

Om het nog spannender te maken en ook absoluut een topper voor onze kinderen is de wildwaterbaan. Hier is de wachttijd al iets langer maar dat kan de pret alleszins niet bederven. Het warme en kolkende water brengt hen na een parcours vol bochten na 115 meter tot de eindstreep.

 S&R Olympia (Brugge)

Indoor en outdoor wellness

Ik geniet in tussentijd van de outdoor wellness van het zwemparadijs. Er staat een buitenzwembad en een whirlpool van 34 °C ter beschikking. Ook het deugddoend effect van een ontspannende barrelsauna behoort tot de mogelijkheden. Hierbij is de sauna ondergebracht in een ton waardoor de warmte zich niet opstapelt in de hoeken. De avond valt en ondertussen wordt het donker buiten. Het is rustig en de warmte van het water heeft een kalmerend effect op al mijn zintuigen. Ook binnen staan een sauna en stoomhut klaar. Draai aan het koordje van de emmer en laat je verkwikken door het ijskoude water! Brr! In de warme lagune van 34°C geniet ik van de water- en luchtmassages, een stroomversnelling en een whirlpool. Voor kinderen onder 12 jaar is begeleiding van een volwassene verplicht, gezien het bad 1m40 diep is.

 S&R Olympia (Brugge)

Zwemmersterras                                                                                                                                      

Op het zwemmersterras binnen kan je van een drankje of een hapje genieten in je zwemkledij. Het zwemmersterras is gelegen naast de kinderbaden waardoor ouders zicht op de kinderbaden blijven  behouden. Hier zijn ook extra lockertjes voorzien voor bv. je portefeuille.

Feestjes                 

Mijn dochter deed op haar 10de verjaardag een zwemfeestje bij de S&R Group. Dit idee kreeg nadien zeer veel bijval van andere ouders waardoor mijn dochter daarna meer dan eens voor een party naar het zwembad ging. Zij koos toen voor een maaltijd met frietjes en een frikandel om dan nadien weer het zwembad in te duiken. Het zwembad is niet alleen een leuke locatie voor een verjaardagsfeestje maar ook voor een communiefeest of een andere gelegenheid.

Toegangsprijzen subtropisch zwemparadijs

Kinderen 0-3j €2,30
Kinderen 4-11j €6,90
Volwassenen vanaf 12j €9,90
60+, personen met een handicap €9,00

Olympisch topsportbad

In het zwembadcomplex is ook een Olympisch topsportbad ondergebracht. Ik ga er een kijkje nemen terwijl enkele kinderen klaar staan op de startblokken en een groep zwemmers baantjes trekt. Het sportbad van 50 meter heeft maar liefst 10 ruime banen. Dit hoogtechnologische bad kan via een verzinkbaar ponton in twee delen gesplitst worden en heeft twee beweegbare bodems om de gewenste diepte in te stellen. Zo kan het zwembad door iedereen gebruikt worden op elk moment van de dag. Met een druk op de knop creëer je op een paar minuten tijd een zone voor watergewenning en initiatie (70 centimeter), schoolzwemmen (1 meter), gewoon zwemmen (2 meter), of duikinitiaties (3 meter). In de normale stand beschikt het bad over drie 50-meterbanen, zeven 25-meterbanen en zeven 22-meterbanen. De tribune met 500 zitplaatsen is indrukwekkend!

S&R Olympia (Brugge)

Rest-eau-Café

Ons familiedagje sluiten we af in de brasserie van het zwembad. Van hieruit heb je zicht op het Olympisch bad en op het subtropisch zwemparadijs. Wij dineren een verdieping lager in de ruimte waar loungezetels en enkele ronde tafeltjes staan. Loungemuziek, mooie materialen en kleuren zorgen voor een rustige sfeer. De sfeer van de klassieke zwembadcafetaria is ver te zoeken. In dit restaurant is het gezellig vertoeven. De bediening is vriendelijk en professioneel. Op de kaart staan voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, zowel voor de snelle hap als om uitgebreider te eten. Je kan er ook terecht voor verschillende ontbijtformules, lunch en pannenkoeken. Voor de kinderen is een speelruimte voorzien. Bij mooi weer kunnen de kinderen ook terecht in de afgebakende buitenspeeltuin.

Rest-eau-Café
Rest-eau-Café

Meer informatie

S&R Olympia
Doornstraat 110
8200 Brugge
050 67 28 70
olympia@sr-olympia.be
Website

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!