Een typisch brits afhaalgerecht, dat in oorsprong werd ingepakt in een krant.
De “frieten” worden besprenkeld met azijn. Dat heb ik maar gelaten.
Hoe je knapperige frietjes bakt vind je hier.

voor 3 personen:

-1 koffielepel suiker
– 2 eierdooiers
– 2 eiwitten
– 3 visfilets van ca 150 g (kabeljauw, schelvis, pangasius…)
– 60 ml Hoegaarden
– 40 ml water
– 40 ml melk
– 150 g bloem
– zout
– peper naar smaak

– Meng de bloem met een snuifje zout, suiker, eierdooiers en Hoegaarden.
– Voeg melk en water toe en klop tot een mooie homogene massa.
– Laat een uurtje rusten.
– Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het deeg.
– Dep de visfilets goed droog.
– Snijd de filets in kleinere porties en kruid met peper en zout.
– Haal ze door de bloem en klop het overtollige eraf.
– Haal ze nu door het beslag en bak ze in ca 4 minuten in frituurvet van 180° C.
– Laat ze even uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!