Foodsaver FSV005

Ik kook bijna alle dagen en vind het zo’n zonde dat er zoveel voeding in de vuilbak belandt. Ik doe er alles aan zoveel mogelijk voedingswaren te recupereren maar dat lukt niet altijd. Daar komt verandering in door het gebruik van de Foodsaver FSV005 Profi Line. Naast voeding bewaren, heeft deze Foodsaver nog een aantal andere mogelijkheden. Zo kan je moeiteloos thuis vacuüm koken en marineren. Ik krijg de kans al deze mogelijkheden uit te testen en heb alvast één belangrijke conclusie: “Mijn vleesbereidingen zijn enorm mals en sappig”. Ik durf het gerust met restaurantkwaliteit vergelijken. In het artikel hieronder bespreek ik de verschillende mogelijkheden van het toestel én schrijf mijn bevindingen neer.

Mogelijkheden van de Foodsaver

Luchtledig bewaren van voeding

Met deze functie kan je voedingswaren tot 5 keer langer bewaren door deze vacuüm te trekken. Wij proberen het met raclette kaas, vers vlees en zelfgemaakte koekjes. De vershoudrol is meegeleverd en kan je naar wens versnijden en dichtsealen. De koekjes bewaren we in de vacuüm getrokken vershouddoos. Voedingswaren behouden hun geur en textuur en kunnen zowel bereid als onbereid in het vriesvak of de koelkast bewaard worden. Ik vind het eveneens een plus dat vriesbrand voorkomen wordt en je vlees als vers uit de diepvries haalt. De werking van het toestel wijst zich uit door de duidelijke knoppen op het toestel zelf. De handleiding leest overigens vlot en legt in een handomdraai uit hoe aan de slag te gaan. De vershoudzakjes kan je bijkopen maar zijn vrij prijzig. Ik lees her en der dat het gebruik van zakjes van andere merken ook mogelijk is maar dat heb ik nog niet zelf uitgetest. Mits wat zuinig omspringen met deze zakjes kan je er wel geruime tijd mee voort.

Foodsaver FSV005
Sealen van de vershoudzakjes

Zoals hierboven aangehaald is het sealen van de zakjes kinderspel. Je legt je te bewaren voeding in het zakje, je plaatst de open zijde in de vacuümkamer en je sluit het toestel. Je kiest de juiste voedsel – en snelheidsinstelling en met een druk op de seal knop is het zakje dicht. Ik gaf al aan ook in de wolken te zijn van de andere mogelijkheden van de Foodsaver.

Het kort vacumeren van een marinade en het ‘sous vide’ garen van een stukje vlees doen wonderen voor de malsheid en de smaak van je gerecht. Het voordeel van vacuümgaren is dat alle smaken, aroma’s en vocht niet uit de zak kunnen ontsnappen. Kruiden en specerijen zullen intenser van smaak blijven. Restaurantwaardig! Duidelijk Profi Line!

‘sous vide’ bereidingen

Ik heb varkenshaasje gekruid met peper en zout en vacuüm getrokken. Ik heb deze 80 minuten in water van 55°C laten garen in mijn Kenwood Cooking Chef. Nadien heb ik het varkenshaasje uit het zakje gehaald, afgedroogd en met een weinig olie in de pan even aangekleurd. Boterzacht! Ik deed hetzelfde met kipfilet: 1 uur op 63 °C.

Foodsaver FSV005
Foodsaver FSV005
Foodsaver Quick Marinator

Bij de foodsaver kan je nog een aantal accessoires aanschaffen, zoals vershoudzakjes, vershoudrollen, vershouddozen in allerlei maten en een marineerschaal, de Foodsaver Quick Marinator. Ik heb deze laatste bijkomend aanschaft voor een optimaal gebruik van de Foodsaver. In deze marineerschaal van Foodsaver kun je vlees, gevogelte, vis en groenten nog sneller marineren: dit kost in plaats van uren, slechts minuten! Deze BPA-vrije box is aan te sluiten op de Foodsaver vacuümmachines en heeft een inhoud van 2,1 liter.

Quick Marinator
Fresh Food Container

De kinderen moeten alle dagen een koekje mee naar school nemen. Dat betekent dat onze koekjeskast overvol staat met pakken die half zijn aangezet. Ik gooi daar regelmatig wat van weg. Nu bewaar ik deze of een lading zelfgemaakte koekjes in een Fresh Food Container. Deze container wordt met een slangetje aan de Foodsaver gekoppeld en vacuüm getrokken. Eenvoudiger kan het niet!

Foodsaver FSV005
Fresh Food Container

Productinformatie

  • Automatische vacuüm en sealfunctie
  • Ingebouwde rolhouder en snijder
  • Eenvoudig vergrendelmechanisme
  • Functie ‘alleen sealen’ en ‘vochtig/droog’
  • 3 snelheidsstanden
  • Pulsfunctie
  • Uitneembaar vaatwasmachinebestendig lekbakje
  • Makkelijk rechtopstaand op te bergen
  • Richtprijs: € 199,00
  • Beschikbaar in de betere speciaalzaak

Meer informatie

Dat o.a. voedselverspilling tegen gaan een actueel thema is, bewijst de wereldvoedseldag die doorging op 16 oktober. Tegen 2050 leven we met meer dan negen miljard op deze planeet. Volgens de FAO moet de mondiale voedselproductie met zestig procent stijgen om iedereen te voeden. Tegelijkertijd worden de kleine familiale landbouwondernemers – die een aanzienlijk deel produceren van het voedsel dat wij consumeren – het hardst getroffen door de temperatuurstijging, droogtes en extreme weersomstandigheden als gevolg van de klimaatverandering. Ook mijn jongste dochter leert over dit thema in de klas en moest voor de les WERO een aantal verpakkingen meenemen om voedsel te bewaren. Zij nam een vacuüm getrokken zakje M&M’s mee. Moderner kon haar verpakking niet zijn! #nofoodwaste

Wens je meer informatie?

IT&M

Foodsaver FSV005
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!