Valentijn
Deze middag toen ik mijn dochtertje ging afhalen aan de kleuterklas, weerklonk ‘kusjesdag’ van K3 door de boxen op de speelplaats van de kleuters. Geweldig vond ik dat !
- 1 rol kant-en-klaar-bladerdeeg
Voor de vulling:
- 150 g amandelpoeder
- 3 eieren
- mespuntje bakpoeder
- 100 g suiker
- 100 g bloem
- 100 g gesmolten boter
Voor het glazuur:
- 100 g bloemsuiker
- 1 à 2 eetlepels water
- Zeef de bloem met bakpoeder.
- Meng de bloem met amandelpoeder, suiker, eieren, boter tot een homogene massa.
- Bedek een taartvorm met bakpapier en leg het deeg erin, prik de onderkant even in met een vork.
- Giet het amandelmengsel in de taart.
- Bak de frangipanetaart in een voorverwarmde oven van 230°C in ca 25 minuten af.
- Zeef bloemsuiker en roer er het water door, het glazuur moet net vloeibaar zijn.
- Lepel het glazuur over de taart.