Dit gerecht mag niet ontbreken op een breugeltafel. Het is een klassieker op de Vlaamse kermis. Gebruik om te binden aardappelzetmeel en geen maïszetmeel. Aardappelzetmeel laat de saus helder. Maïszetmeel maakt de saus dof. Let wel wat op bij het binden van de kriekensaus: aardappelzetmeel bindt sterk. Frikadellen zijn ook lekker met appelmoes en aardappelpuree

Voor 2 à 3 personen:

Voor de frikadellen:
– 500 gr gehakt
– 2 eieren
– 40 gr paneermeel
– koffielepeltje paprikapoeder
– peper en zout naar smaak
– worcestersaus

Meng het gehakt met de eieren, paneermeel, paprikapoeder, een draai van de pepermolen en een snuif zout. Draai er bolletjes van, ongeveer zo groot als een pingpongballetje. Zet een kookpot op het vuur met water en een scheutje worcestersaus. Breng aan de kook. Voeg de balletjes toe en laat ca 5 minuten koken. Giet de balletjes in een vergiet af en bak ze in een koekenpan met een scheutje maïsolie goudbruin.

Voor de krieken:
– 1 kg krieken op eigen sap
– 1 eetlepel aardappelzetmeel
– 3 eetlepel suiker

Breng de krieken met het sap en de suiker aan de kook, giet de krieken in een vergiet en vang het vocht op. Los het aardappelzetmeel op met wat water en bind de saus lichtjes. Breng nog eventjes aan de kook en voeg de krieken toe.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!