Sang Hoon Degeimbre

Sang-Hoon Degeimbre

Gault&Millau 2016

De editie 2016 van de restaurantgids Gault&Millau, waarvan er reeds meer dan 28.000 exemplaren in voorverkoop zijn verkocht, is vanmiddag voorgesteld aan de pers. Zoals elk jaar legden de inspecteurs anonieme bezoeken af in meer dan 1.100 restaurants, die een bespreking krijgen in de gids. De talrijke winnaars vertegenwoordigen het volledige Belgische grondgebied. De Luxemburgse gids, die twee weken geleden in publicatie ging, is volledig in de Belux-gids opgenomen.

Chef van het Jaar

Het belangrijkste nieuws is uiteraard de bekroning van de Chef van het Jaar. De titel gaat dit jaar naar Sang-Hoon Degeimbre van L’air du temps in Liernu.

Je hebt chefs die (soms open) deuren intrappen, en je hebt er andere die, als ze eenmaal geopend zijn, ze open houden voor anderen. Sang-Hoon Degeimbre maakt deel uit van beide categorieën. Velen zien in hem een stuwende kracht. Dat is allicht ook de reden waarom we hem dit jaar tot dirigent van de Belgische gastronomie uitroepen. Enerzijds belichaamt hij de huidige trends, anderzijds is hij bereid zijn vaak hoogst persoonlijke interpretaties daarvan te delen.Hoofdredacteur Philippe Limbourg

Dit jaar verwerven drie restaurants een derde koksmuts met een 17/20: La Source in Lanaken, La Paix in Brussel en Bistro Margaux in Sint-Martens-Bodegem. De Villa in the sky (Brussel) maakt een opgemerkte entree in de gids met een score van 17/20.

Themaprijzen

  • Gastheer van het jaar: Thomas Schmidt van Brasserie Boulevard
  • Brasserie van het jaar: Silo’s (Boortmeerbeek)
  • Beste Gastro-bistro: Ogst (Hasselt)
  • Mooiste terras van het jaar: Vivendum (Dilsen-Stokkem)
  • Beste wijnkaart: Roosenberg (Waasmunster)
  • Beste Sommelier: Mathieu Vanneste van Hof van Cleve (Kruishoutem)
  • Beste dessert van het jaar: Schone van Boskoop (Boechout)
  • Aziaat van het jaar: l’Esprit Bouddha (Gosselies)
  • Italiaan van het jaar: Lucana (Wanze)
  • Beste Prijs/Kwaliteit: Visbistro Mojo (Vlaanderen), Wine Bar des Marolles (Brussel) en La Garrigue (Wallonië)

De gids 2016 ligt vanaf woensdag in de boekhandel voor 28 euro. Je kunt hem ook bestellen via de website shop.gaultmillau.be. Hij bevat meer dan 1.100 adressen, waarvan niet minder dan 126 nieuwe.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!