Gault&Millau België 2019

In de aanwezigheid van de pers en van meer dan 1000 mensen uit de restaurantsector werd maandagmiddag de lang verwachte editie 2019 van de Gault&Millau Gids voorgesteld, de zestiende op rij. De anonieme inspecteurs van de gids hebben dit jaar meer dan 1400 restaurants en POP-zaken bezocht en gerecenseerd. De vele laureaten vertegenwoordigen heel het Belgische en Luxemburgse grondgebied. De gids telt alles samen meer dan 240 nieuwe adressen, en dat is een absoluut record.

Voor een publiek van meer dan 1000 restaurateurs, journalisten en partners stelde het team van Gault&Millau de zestiende editie van de Gault&Millau Belux Gids voor. Het grootste nieuws was uiteraard de bekendmaking van de Chef van het Jaar 2019, een titel die dit jaar gaat naar David Martin van Restaurant La Paix in Anderlecht. “Met David Martin als Chef van het Jaar kiezen we voor een persoonlijkheid die visie, expertise, creativiteit en durf toont. Daarvoor laat hij zich inspireren door zowel de Franse, Belgische als Japanse keuken. Daarmee heeft deze intelligente en ondernemende chef, met respect voor het verleden, aan restaurant La Paix een nieuwe identiteit gegeven.”, aldus de redactie.

Voor het eerst krijgt een Waalse chef het maximum van 5 koksmutsen: L’air du temps van Sang-hoon Degeimbre stijgt naar 19/20. Andere stijgers aan de top zijn Sea Grill van Yves Mattagne met 18.5/20, The Jane van Nick Bril en Chambre Séparée van Kobe Desramaults met 18/20. Hof van Cleve en BonBon behouden hun topscore van 19.5/20.

Bij de Jonge Chefs van het Jaar vallen Thijs Vervloet (Colette – Westerlo) voor Vlaanderen, Maxime Zimmer (Un Max de Goût – Comblain-au-Pont) voor Wallonië en Maxime Maziers (Bruneau – Brussel) voor het Brussels Gewest in de prijzen.

Ook de volgende thematische laureaten werden bekroond:

Gastheer van het Jaar: Fabrice D’Hulster (Sea Grill – Brussel) Italiaanse Chef van het Jaar: François Piscitello (La Villa des Bégards – Embourg) Aziaat van het Jaar: Bún Bar & Restaurant (Antwerpen) Terras van het Jaar: Bachtekerke (Bachte-Maria-Leerne) Sommelier van het Jaar: Yanick Dehandschutter (Sir Kwinten – Lennik) Dessert van het Jaar: Martijn Defauw (Rebelle – Marke) Brasserie van het Jaar: Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem) Gastro-bistro van het Jaar: Veranda (Antwerpen) Ambachtsman Chef van het Jaar: Luc Broutard (La Table du Boucher – Mons) Groentechef van het Jaar: Nicolas Decloedt (humus x hortense – Brussel) Dé Nieuwkomer van het Jaar: Souvenir (Gent) Wijnkaart van het Jaar: Au Gré du Vent (Seneffe) Bierkaart van het Jaar: De Gebrande Winning (Sint-Truiden) De ‘prijs & plezierverhouding’ van het Jaar: Le 54 (Tongeren), Le Tournant (Brussel) en Attablez-Vous (Namen) De 3 ontdekkingen van het Jaar: La Canne en Ville (Brussel), Le Vieux Château (Flobecq) en ViEr (Kortrijk).

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!