Gault&Millau chocolade en patisserie gids 2016

Chocolatiers et Patissiers Gids 2016

Gault&Millau en zijn partner Callebaut hadden de pers en specialisten uit de sector maandag uitgenodigd in de Callebaut Chocolate Academy voor de voorstelling van hun allereerste Gids voor Chocolade en Patisserie 2016. Daarmee komen zij tegemoet aan de toenemende vraag van een publiek dat het gestaag groeiende aanbod alsmaar meer weet te waarderen. Een gids met een selectie van de beste adressen – daar was vraag naar. De lijst is echter verre van volledig: dat kan moeilijk anders als je weet hoeveel ambachtelijke chocolaterieën en patisserieën er de laatste jaren zijn geopend.

België maakt deel uit van de wereldwijde culinaire elite, maar onze chocolade geldt zowat overal als een referentie. De Belgische chocolatiers en banketbakkers danken hun internationale reputatie aan de ongebreidelde creativiteit waarmee zij de Belgische chocolade op de kaart zetten.

Wij hebben deze werkelijk unieke gids uitgewerkt om de vele ambachtslieden die actief zijn in de sector onder de aandacht te brengen. U vindt hier een ruime selectie van de meest getalenteerde chocolatiers en patissiers van ons land.Philippe Limbourg

De uitgever benadrukt dat er voor de selectie niet over een nacht ijs is gegaan. Er waren uitvoerige degustaties vereist om het “neusje van de chocolade” met de nodige egards te bejegenen.

In tegenstelling tot de restaurants in de klassieke gids krijgen de chocolatiers en patissiers geen quotering; zij worden vermeld per gemeente en vervolgens in alfabetische volgorde. We onderscheiden evenwel twee winnaars in de categorie ‘ontdekking van het jaar’. Die trofee gaat niet noodzakelijk naar een nieuwkomer, maar gewoon naar een etablissement dat in de gids is opgenomen en dat een grote indruk heeft gemaakt op de proevers. Onder de chocolatiers gaat Jitsk in Antwerpen met de titel lopen. Bij de patissiers gaat deze eer naar Fabrice Collignon in Brussel.

De gids voor Chocolade en Patisserie 2016 telt 108 pagina’s en kost 9,95 euro in de winkel of via shop.gaultmillau.be

Het merendeel van de selectie staat afgebeeld op www.chocolatierpatissier.be

 

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!