De bekende culinaire gids Gault&Millau zal later dit jaar uitpakken met een Thailand-landenbijlage, speciaal voor de Belux markt. De 60 pagina’s tellende special wordt geïntegreerd in de Gault&Millau restaurantgids editie 2018, die in het najaar uitkomt. De Belgische topchefs Gert De Mangeleer (Hertog Jan) en David Martin (La Paix) zullen daarvoor een culinaire expeditie in Bangkok mee begeleiden, samen met een kleine delegatie Belgische journalisten. Ze gaan er ook zelf aan de slag met de typische Thaise gerechten en ingrediënten. Het is voor Thailand al de tweede samenwerking met een gerenommeerde culinaire gids op rij, want afgelopen maand kondigde Michelin reeds aan een speciale gids over Bangkok uit te brengen. Voor de toeristische dienst van Thailand is dit een enorme erkenning van haar groeiende positie als culinaire trekpleister in de wereld.

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar verfijnd eten zo centraal staat. Steeds meer worden internationale topchefs geïnspireerd door de Thaise gastronomie. De typische Thaise kruiding en combinatie van smaken vind je dan ook stilaan overal ter wereld terug. En ook op het vlak van de meer dagdagelijkse keuken is Thailand een absolute trendsetter. Denk maar aan de hele streetfoodcultuur die komt overgewaaid uit Bangkok. Deze en andere aspecten zullen we aan bod laten komen in onze culinaire landenspecial.

Marc Declerck

CEO, Gault&Millau Benelux

We zijn er ons van bewust dat Belgen ontzettend gesteld zijn op onze eetcultuur en dit voor hen een van de voornaamste motivatoren is om ons land te bezoeken. We hopen dan ook met deze gids de Belg warm te maken om de pure smaken van onze Thaise keuken met eigen ogen en smaakpapillen te ontdekken. Zo kunnen we ook lokale restaurants een duwtje in de rug geven, iets wat uiteindelijk de algemene economie van ons land ten goede komt.

De toeristische dienst van Thailand

(TAT)

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!