Voor 2 personen

  • een 6 tal stronkjes witlof
  • 6 dun gesneden plakjes gekookte ham
  • 1 ajuin (fijn gesnipperd)
  • 2 teentjes look (fijn gesnipperd)
  • 600 g gepelde tomaten (in blokjes)
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • snuifje gedroogde rozemarijn
  • 100 g grof geraspte Pecorino
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • peper v/d molen 
  • zout
  • 2 koffielepels suiker
  • olijfolie
  1. Kook of stoom het witloof beetgaar.
  2. Stoof de ajuin en look een paar minuten zonder kleuren in een scheutje olijfolie.
  3. Voeg de tomatenpuree toe.
  4. Laat ca. een minuutje stoven onder voortdurend roeren zonder kleuren.
  5. Giet er de gepelde tomaten, de paprikapoeder, rozemarijn en suiker bij.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Laat een 10-tal minuten zachtjes pruttelen.
  8. Verdeel de saus over een ovenschotel
  9. Rol de ham rond het witloof en schik op de tomatensaus.
  10. Bestrooi met de geraspte Pecorino.
  11. Zet 30 minuten op 180°C in de oven. 
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!