Hier staat nog een alternatief recept: Balletjes in tomatenaus

Voor 2 personen:

  • 250 g tomaten passata
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1 grote ajuin
  • 1/2  bouillonblokje (kip)
  • hot chilisaus
  • provençaalse kruiden
  • 250 g gehakt
  • 1 ei 
  • paneermeel
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  1. Pel en versnipper de ajuin.
  2. Kuis de paprika en snijd in blokjes
  3. Schil de courgette en snijd eveneens in blokjes.
  4. Doe een scheutje olijfolie in een pan of pot en fruit de ajuin in 10 minuten goudbruin.
  5. Voeg de paprika en courgette toe en stoof even mee.
  6. Voeg de tomaten passata toe.
  7. Verkruimel er het 1/2  bouillonblokje over en voeg een snuifje provençaalse kruiden toe.
  8. Voeg een paar druppeltjes hot chilisaus toe.
  9. Laat even pruttelen.
  10. Meng wat paprika, peper, zout, paneermeel en het eitje onder het gehakt.
  11. Voeg indien nodig wat paneermeel toe moest het gehakt te vochtig zijn.
  12. Rol van het aangemaakte gehakt gehaktballetjes.
  13. Bak de balletjes in een pan met wat olijfolie goudbruin.
  14. Als de balletjes gaar zijn, meng ze dan onder de saus.
  15. Warm de saus nog even goed door.

Lekker met rijst!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!